Peste 3000 de suceveni au suferit răceli şi pneumopatii în ultima săptămână. Circa 1.800 de suceveni au fost vaccinaţi antigripal


Intră acum și în grupul de

Aproximativ 1.800 de persoane din judeţul Suceava au fost vaccinate antigripal în primele două săptămâni ale campaniei de vaccinare, iar o nouă tranşă de doze de vaccin antigripal care a fost repartizată de Ministerul Sănătăţii urmează să fie distribuită pentru imunizarea persoanelor la risc.

Potrivit DSP Suceava, în judeţul Suceava au fost vaccinate antigripal aproximativ 1.800 de persoane în primele două săptămâni ale campaniei de vaccinare.

viroza respiratorie

Ministerul Sănătăţii a repartizat judeţului Suceava alte 3360 de doze de vaccin antigripal, care au ajuns deja în depozitul DSP Suceava şi urmează să fie distribuite pentru imunizarea personalului medico-sanitar din unităţile sanitare şi a beneficiarilor din diverse centre de rezidenţă, azile, cămine, etc.

În ultima săptămână, în judeţ au fost raportate 2.457 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare cu 52 de internări şi 551 de cazuri de pneumopatii acute cu 77 de internări.

Cele mai multe cazuri de viroze, 740, s-au înregistrat la grupa de vârstă 5-14 ani, iar cele mai multe cazuri de pneumopatii acute, 135, s-au înregistrat la grupa de vârstă 15-49 ani.


Intră acum și în grupul de