Mașină furată în 2008, din Italia, descoperită în Vama Siret


Intră acum și în grupul de

O mașină furată din Italia, în luna septembrie a anului 2008, a fost descoperită după mai bine de șapte ani, de polițiștii de frontieră suceveni.

masina furata (2)

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, joi, 5 noiembrie, în jurul orei 21.30, s-a prezentat în P.T.F. Siret, pe sensul de ieşire din România, un bărbat ce conducea un autoturism marca Daewoo cu număr de înmatriculare specific Italiei și care era tractat de un autoturism marca Volvo.

Comisarul-şef a menționat că șoferii celor două mașini au domiciliul în județul Suceava, iar în urma verificărilor efectuate de polițiștii de frontieră s-a stabilit faptul că șoferul mașinii Daewoo nu posedă  permis de conducere.

„Mai mult de atât în urma verificării în baza de date, poliţiştii de frontieră  au constatat că autoturismul marca Daewoo figurează ca fiind furat din Italia, alerta fiind introdusă de autorităţile italiene, încă din luna septembrie a anului 2008”, a declarat comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan.

masina furata (1)

El a precizat că bărbații au declarat faptul că au fost abordați în timp ce se aflau în oraşul Siret de un bărbat cu cetăţenie româno-ucraineană care le-a propus ca în schimbul unei sume de bani să transporte autoturismul în Ucraina, neştiind că maşina este furată.

Polițiștii de frontieră au întocmit celor trei persoane acte premergătoare sub aspectul săvârşirii  infracţiunii de tăinuire, iar șoferul mașinii Daewoo este cercetat şi pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere.

„Autoturismul marca Daewoo fabricat in anul 2000, în valoare de aproximativ 6.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Rădăuţi până la finalizarea cercetărilor”, a mai arătat Ilie Poroch-Seriţan.

 


Intră acum și în grupul de