Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofan şi zeci de preoţi, l-au aşteptat pe Patriarhul Daniel pe Aeroportul Suceava. Acesta a aterizat la Bacău


Intră acum și în grupul de

Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofan, Episcopul de Huşi, PS Corneliu Bârlădeanu, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, IPS Ioachim Băcăoanul, dar şi zeci de preoţi din Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, l-au aşteptat, vineri, la prânz, pe Aeroportul Suceava, pe PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care însă a aterizat la Bacău.

Teofan (5)

Preoţii au venit pe aeroportul sucevean de la ora 12 şi au făcut repetiţii în incintă cu cântece de întâmpinare pentru Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române.

Ulterior, la aeroport a ajuns IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, PS Corneliu Bârlădeanu, Episcop de Huşi şi IPS Ioachim Băcăoanul, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului.

Întreaga adunare a fost informată că sunt probleme privind aterizarea aeronavei cu PF Daniel pe aeroportul sucevean în condiţiile în care ceaţa era foarte densă, cu plafon redus la 150 de metri, făcând imposibilă aterizarea în condiţii de siguranţă chiar şi dacă sistemul de aterizare-ILS care se montează acum de Romatsa era deja funcţional.

După ce s-a anunţat că avionul folosit de Patriarh a plecat de pe Bucureşti având ca destinaţie Bacău, unde vizibilitatea era bună, feţele bisericeşti au plecat spre Rădăuţi unde urmează să fie sfinţit Aşezământul pentru copii „Sf. Ierah Leontie”.

Teofan (15)

PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române va sfinţi, vineri seara Aşezământul pentru copii din Rădăuţi, iar sâmbătă va oficia Sf. Liturghie şi va sfinţi mănăstirea de maici „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” din Rădăuţi.

Racla cu moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur de la Reședința Patriarhală a ajuns joi, la Mănăstirea Intrarea în Biserică a Maicii Domnului din Rădăuți.

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop Vicar-Patriarhal, delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a adus sfintele odoare în Bucovina unde a fost întâmpinat de Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, precum şi de un impresionant sobor de preoți, de obștea monahala a Mănăstirii, de copiii de la Așezământul Sfântul Ierarh Leontie și de mulți credincioși din Rădăuți și împrejurimi.

Teofan (9)

În sunet de clopote și cântări bisericești, racla cu Sfintele moaște a fost aşezată pe un podium, amplasat în fața Mănăstirii.

„Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a insistat, odată cu înscăunarea ca Patriarh, şi mai înainte, pentru îndemnul mântuitor de milostenie, de viaţă trăită prin înfrânare, de rugăciune, de post dând ca pildă permanent pe Sfântul Ioan Gură de Aur. Deci, Preafericitul Părinte Patriarh a arătat prin aceasta dragostea părintească şi răspunderea pe care o are în faţa lui Dumnezeu în păstorirea turmei cuvântătoare. De aceea, noi îi mulţumim din toată inima, cu smerenie şi cu dragoste fiască, pentru acest odor preasfânt, moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur, a spus Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

Teofan (10)

„Dorim din toată inima ca prezenţa moaştelor Sfântului Ioan Gură de Aur, pe lângă cele ale ierarhilor moldoveni pomeniţi, să fie pentru dumneavoastră un izvor de binecuvântare, de bucurie, de har şi de ajutor de la Dumnezeu”, a spus Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieșteanul.

 

Alături de moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur au fost așezate spre închinare și moaștele Sfântului Mitropolit Mucenic Teodosie de la Brazi și ale Sfântului Ierarh Leontie de la Rădăuți.

 

Racla cu moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur aduse vor rămâne la Rădăuți până pe 8 noiembrie.

Teofan (14)


Intră acum și în grupul de