PF Daniel după ce a primit Diploma de cetăţean de onoare al judeţului Suceava: Am o mare admiraţie pentru Bucovina FOTO


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a înmânat, sâmbătă, Patriarhului BOR, PF Daniel, în numele Consiliului Judeţean Suceava, diploma de Cetăţean de onoare al judeţului Suceava.

Daniel Pimen Teofan maici Ioachim sfintire slujba (178)

Diploma care atestă această calitate a fost scrisă pe sticlă şi pusă într-o ramă din lemn, iar Patriarhul a spus că arată precum vitraliile.

PF Daniel a declarat că are o admiraţie deosebită faţă de Bucovina, care se aseamănă cu Banatul său natal, dar că bucovinenii sunt mai credincioşi decât bănăţenii.

„Aş zice chiar că îi întrec pe toţi cu mulţimea mănăstirilor bine organizate şi bine înfrumuseţate. Sunt mănăstiri în toată ţara, dar aici în Bucovina sunt cele mai frumoase mănăstiri pictate în exterior şi de aceea este o zonă a ţării deosebit de frumoasă şi admirată nu numai la noi ci şi peste hotare”, a spus Patriarhul BOR.

În semn de recunoştinţă pentru activitatea deosebită desfășurată la Aşezământul de copii Sfântul Ierarh Leontie de la Rădăuţi, unde circa 140 de copii defavorizaţi beneficiază de servicii sociale, Patriarhul României a oferit părintelui Arhimandrit Iustin Dragomir, stareţul mănăstirii Bogdana, distincția Crucea Patriarhală pentru clerici, iar lui Cătălin Nechifor, președintele Consiliului Județean Suceava, ordinul Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena.

Patriarhul României a dăruit pentru biserica aşezământului monahal o cruce de binecuvântare, precum şi mai multe cărţi liturgice şi de folos duhovnicesc.

De asemenea, pentru Aşezământul de copii Sfântul Ierarh Leontie de la Rădăuţi, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a dăruit din partea Patriarhiei Române şi a Arhiepiscopiei Bucureştilor un ajutor financiar.

IPS Pimen a dăruit Patriarhului o icoană reprezentând Intrarea în Biserică a Maicii Domnului.

Daniel Pimen Teofan maici Ioachim sfintire slujba (151)

„Mulţumim mult de tot pentru acest dar plin de frumuseţe şi binecuvântare, mulţumim Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Pimen al Sucevei şi Rădăuţilor pentru primirea frumoasă, pentru darul acesta, pentru râvna deosebită, misionară şi pentru lucrarea filantropică pe care o desfăşoară”, a spus PF Daniel Preafericirea Sa.

PF Daniel a oficiat, sâmbătă dimineaţa, slujba de sfinţire a Bisericii Mănăstirii Intrarea în Biserică a Maicii Domnului.


Intră acum și în grupul de