Patriarhul Daniel la Rădăuţi: „Ne rugăm în primul rând pentru cei care au trecut la Domnul într-o formă neaşteptată, surprinzătoare şi violentă, tinerii de la Clubul Colectiv din Bucureşti” FOTO


Intră acum și în grupul de

Patriarhul BOR, PF Daniel, a oficiat, sâmbătă, la mănăstirea Intrarea în Biserică a Maicii Domnului Sf. Liturghie cu prilejul Moşilor de toamnă în care a spus că se roagă în primul rând pentru cei care au murit în tragedia din Clubul Colectiv din Bucureşti.

Daniel Pimen Teofan maici Ioachim sfintire slujba (200)

În cadrul Sfintei Liturghii au fost înălţate rugăciuni pentru cei care au trecut la cele veşnice în urma incendiului din Clubul Colectiv din Bucureşti, dar şi pentru însănătoşirea celor afectaţi de această tragedie, aflaţi în spitale, în grele suferinţe.

„Astăzi, în această sâmbătă a pomenirii de obşte a celor adormiţi în Domnul, numită «Moşii de toamnă», ne rugăm în primul rând pentru cei care au trecut la Domnul într-o formă neaşteptată, surprinzătoare şi violentă, tinerii de la Clubul Colectiv din Bucureşti. Ne rugăm ca Bunul Dumnezeu să odihnească sufletul lor în pacea, iubirea şi lumina Preasfintei Treimi. De asemenea, ne rugăm ca Hristos Domnul, care a mângâiat pe văduva din Nain, pe femeia văduvă şi îndoliată care petrecea pe ultimul drum pe unicul său copil, zicând: «Nu mai plânge», să aducă mângâiere sufletească, să aducă multă consolare în sufletele familiilor care-şi plâng pe morţii lor acum, familiile îndoliate şi îndurerate. În această sâmbătă arătăm prin rugăciune şi pomenire că rugăciunea este iubirea mai tare decât moartea, mai tare decât mormântul, mai tare decât timpul şi spaţiul care separă”, a spus PF Daniel.

Sf. Liturghie a fost oficiată alături de ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor; IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului; PS Corneliu, Episcopul Huşilor, PS Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord, PS Varlaam Ploieşteanul, Episcop-vicar patriarhal, PS Calinic Botoşăneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor şi un impresionant sobor de preoţi.

Şapte răniţi în accidentul din Clubul Colectiv din Bucureşti au murit sâmbătă, ridicând la 39 numărul deceselor în urma incendiului produs în urmă cu o săptămână.


Intră acum și în grupul de