Incendiu puternic din cauza scânteilor provenite dintr-un coş de fum deteriorat, la Râșca


Intră acum și în grupul de

Un incendiu puternic a izbucnit vineri seara în comuna suceveană Râșca, la fața locului intervenind patru autospeciale de pompieri, dar și mai mulți localnici.

incendiu casa pompieri isu interventie (12)

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată, incendiul a izbucnit la acoperişul unei centrale termice, corp comun cu clădirea unui magazin mixt.

Găleată a explicat că la sosirea echipajelor ardea acoperişul centralei şi o parte din planşeul din lemn al clădirii magazinului, existând pericolul de propagare la întreaga construcţie. De asemenea, purtătorul de cuvânt al pompierilor suceveni a menționat faptul că datorită intervenției prompte a pompierilor nu a fost pusă în pericol o stație de carburanți ce se afla la doar cinci metri distanţă de clădirea magazinului.

După aproximativ trei ore de luptă cu flăcările, pompierii au reușit să lichideze incendiul și să salveze clădirea magazinului cu bunurile aferente. În urma incendiului au ars acoperişul centralei pe aproximativ 10 metri pătraţi şi circa 4 metri pătraţi din planşeul magazinului și s-au degradat elemente de tâmplărie.

„Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza scânteilor provenite din coşul de fum deteriorat”, a declarat plt. adj. Alin Găleată.

El a precizat faptul că zece localnici au sprijinit cu mijloace de primă intervenţie militarii Detaşamentului de Pompieri Fălticeni și Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Râşca şi Bogdăneşti.


Intră acum și în grupul de