Filmul horror regizat de rădăuțeanul Adrian Țofei, selectat la cel mai important festival de profil din Australia

„Be My Cat: A Film for Anne”, primul film de lungmetraj horror found footage românesc, realizat în Rădăuți, a fost selectat la cel mai mare festival de filme de profil din Australia și unul dintre cele mai importante din lume: A Night of Horror International Film Festival din Sydney. Filmul va avea premiera în Australia pe 29 noiembrie, iar în programul oficial al festivalului se arată că acesta este „cel mai revoluționar found footage de la The Blair Witch Project încoace, fiind chiar infinit mai credibil și mai înfricoșător”.

be my cat

Be My Cat este regizat, produs și scris de Adrian Țofei, cu Adrian Țofei, Sonia Teodoriu, Florentina Hariton și Alexandra Stroe în distribuție, despre un tânăr din România care recurge la gesturi șocante pentru a o convinge pe actrița hollywoodiană Anne Hathaway să joace în filmul său.

be my cat cast and crew at tiff (2)

Filmul a avut premiera mondială în martie anul acesta la unul dintre cele mai mari festivaluri de filme de gen din lume – Fantasporto International Film Festival din Portugalia, premiera în România la TIFF, în Anglia la Bram Stoker International Film Festival, în America de Sud la Zinema Zombie Fest din Columbia și în Spania la Torremolinos. La Dracula Film Festival din Brașov filmul a câștigat Mențiunea Specială.

Potrivit rădăuțeanului Adrian Țofei, filmul a fost inclus recent de publicația online Audiences Everywhere pe locul 44 în top 100 cele mai bune filme horror ale noului mileniu, iar renumitul site de filme horror Dread Central a scris că este „potențial revoluționar și potențial periculos, limita dintre realitate și ficțiune nefiind niciodată atât de terifiant și genial blurată”.

În prezent, Adrian Țofei lucrează la un nou film apocaliptic, „We Put the World To Sleep”, și a fost invitat în juriul Bosphorus International Film Festival din Istanbul, Turcia.