Primul punct obtinut de Stefan Stoica


Intră acum și în grupul de

Asa da!
Politehnica Iasi – Dinamo 2 – 5
Dinamo Bucuresti pare sa fi scapat de pasa proasta din ultima vreme, dupa ce a învins categoric Politehnica Iasi. La debutul lui Zenga pe banca tehnica, dinamovistii s-au impus cu 5-2 în deplasarea de la Iasi, la victorie contribuind decisiv si fostii stelisti Oprita si Bostina.
Fanii dinamovisti au aratat un banner pe care au scris „Hai sa le aratam ce înseamna Dinamo”, iar ex-ieseanul Cristea a raspuns imediat, în minutul trei al partidei, când a marcat cu un sut din marginea careului, în stânga portarului Branet. În minutul 26, brigada condusa de Augustus Constantin a gafat, iar gazdele au egalat. La o centrare de pe stânga, Onut a prelungit pâna la Bâlba, care a înscris din cinci metri. Golul a fost validat desi Bâlba se afla într-o pozitie clara de ofsaid.
Acest lucru nu i-a speriat prea tare pe dinamovisti, care însa au fost nevoiti sa astepte pâna în minutul 70 pentru a reveni în atac. Lucian Goian a punctat pentru 2-1, dupa un corner executat de pe partea stânga, si a deschis balul. Au iesit la rampa fostii stelisti Danciulescu, Oprita si Bostina. Dupa doar un minut de la golul lui Goian, Dinamo a marcat din nou, prin Ionel Danciulescu, care a înscris cu capul din plonjon, dupa ce o centrare de pe dreapta a lui Oprita. Acelasi Danciulescu a marcat si pentru 4-1, în minutul 77, cu capul de la un metru, dupa ce a fost scapat din marcaj la o centrare de pe stânga a lui Bostina, care a debutat la Dinamo dupa ce intrase pe teren cu zece minute înainte, înlocuindu-l pe Catalin Munteanu.
În minutul 83, Danciulescu a reusit hattrick-ul, ridicând scorul la 5-1. Branet a respins mingea în fata la o lovitura libera, aceasta a ajuns la Danciulescu, care a marcat de la 7 metri lateral stânga, la coltul lung, desi a lovit defectuos balonul. Brigada de arbitri a mai iesit o data la rampa, în ultimul minut de joc, când era prea târziu sa mai poata influenta partida. Naidin a redus din diferenta printr-un penalti acordat usor. Totusi, antrenorul gazdelor, Ionut Popa, a considerat la finalul partidei ca echipa sa a fost dezavantajata clar în repriza a doua. „Dupa pauza ne-a tocat, parca am avut alt arbitru. Numai cu ei a tras”, a spus Popa. Au evoluat echipele:
Politehnica Iasi: Branet – Onut, R. Ciobanu, Ad. Ilie – Buta ( Palimaru, 71), Naidin, Cr.Munteanu, Sfârlea, Paruolo – R. Miclea (Silvasan, 46), Bâlba (Bakovici, 74). Antrenor: Ionut Popa.
Dinamo: Romanovs – Galliquio, St. Radu, L. Goian, Izvoranu – Adr. Cristea (Oprita, 60), Margaritescu, Ropotan, C. Munteanu (Bostina, 67) – Danciulescu (Fernandes, 85), Cl. Niculescu. Antrenor: Walter Zenga.
 

Gloria Buzau – Unirea Urziceni 0 – 0
Nu a fost chiar rezultatul la care se astepta antrenorul gazdelor, Stefan Stoica, însa Gloria Buzau a reusit sa reziste 90 de minute în fata Unirii Urziceni, acumulând un punct în clasamentul Ligii I. Gloria a încheiat 0-0 partida cu Unirea Urziceni de pe propriul teren, desi oaspetii au dominat copios meciul. Finalul partidei a fost unul electrizant, cu Minca salvând câteva goluri gata facute. Nervii gazdelor au cedat spre sfârsit, iar fundasul Alexandru Tudose a fost chiar eliminat, pentru a doua oara în acest sezon, dupa ce a primit al doilea cartonas galben pentru o intrare dura asupra atacantului oaspetilor Cristian Danalache.
În urma acestui egal, Stefan Stoica a obtinut primul punct pe banca tehnica a buzoienilor, însa acest rezultat nu îl multumeste în totalitate. „Sunt suparat pentru ca eu voiam o victorie. Este greu sa faci o echipa în câteva saptamâni. Mai avem foarte mult de munca si sunt ferm convins ca adversarii nu or sa mai aiba multe ocazii cu Gloria Buzau. Am ratat si noi câteva ocazii, dar nu avem înca automatisme de echipa si nici curaj. Nu sunt multumit de rezultat, însa sunt multumit ca suntem pe drumul cel bun. Nu exista experienta si coeziune la echipa. Este o echipa cu 6-7 jucatori noi, fiecare la un nivel de pregatire diferit si este foarte greu”, a declarat Stoica. 

 „U” Cluj ramâne fara victorie în acest sezon
Universitatea Cluj – Gloria Bistrita 2 – 2
Visul Universitatii Cluj de a obtine prima victorie în acest sezon a fost naruit în ultimul minut de joc. Fara victorie din 1999, „Sepcile rosii” au început perfect partida cu Gloria Bistrita, de pe teren propriu, si în minutul 30 conduceau cu 2-0. Elevii lui Ovidiu Sabau au reusit însa sa revina în repriza secunda si sa obtina un punct, pâna la urma, meritat.
Universitatea Cluj a marcat primul gol prin coreeanul Park, în minutul 11. Dupa un corner, mingea a fost reluata pe spate, din foarfeca, de Marius Baciu, de la marginea careului. Park a profitat de faptul ca Tatarusanu a respins mingea în fata si a înscris. Nemanja Jovanovici a facut 2-0 în minutul 30, dupa ce a marcat cu o lovitura de cap din careul mic.
Din erou, Park s-a transformat într-un demon pentru echipa sa, faultând în careu si permitându-i lui Cristian Coroian sa transforme un penalti. În minutul 90 Gloria a reusit egalarea prin acelasi Coroian, care a marcat cu capul de la opt metri, dupa un corner de pe partea dreapta. 

Poli a învins liderul FC Vaslui
Poli Stiinta Timisoara – FC Vaslui 2 – 1
FC Vaslui a pierdut pentru prima oara din luna mai, fiind învinsa la Timisoara, de Poli, cu scorul de 2-1, la capatul unui meci frumos si încins. Banatenii au reusit sa administreze liderului Ligii I prima înfrângere în actuala editie de campionat, motiv pentru atacantul Dejan Rusic sa declare ca FC Vaslui nu are fata de primul loc. „Nu mi se pare ca Vasluiul are fata de echipa de primul loc. Am meritat victoria azi si ma bucur pentru cele doua goluri marcate”, a declarat slovenul Rusic.
Poli Timisoara a deschis scorul în minutul 22, când internationalul de tineret Torje a trimis mingea în bara, balonul a revenit la Dejan Rusici, iar acesta a marcat. În minutul 28, FC Vaslui a egalat prin golgheterul echipei, Ljubinkovici, dintr-un penalti acordat ciudat de centralul Sorin Corpodean, la un fault comis asupra lui Marius Matei. Meciul avea sa fie decis în minutul 36, când la un corner executat de Karamian de pe partea dreapta, Haisan a iesit gresit si Rusici a reluat cu capul în poarta goala.
Vaslui a reusit sa si egaleze, în minutul 86, când Razvan Neagu a trimis mingea în plasa cu capul, însa golul nu a fost validat, dupa ce Corpodean oprise jocul pentru un fault în atac al lui Bukvici. Aceasta ultima faza, însa si evolutia de pe parcursul întregului meci, l-au determinat pe antrenorul Dorinel Munteanu sa declare ca formatia sa merita macar un punct, însa internationalul român a fost contrazis de omologul sau, Dusan Uhrin. „Vasluiul nu merita nimic aici, la Timisoara. Am jucat mai bine si doar ultimele cinci minute au fost de foc si atunci au încercat si ei mai mult, dar era prea târziu. Arbitrul ne-a refuzat un penalti si am mai avut si alte ocazii. În urmatoarele meciuri, îmi doresc mai multa eficacitate”, a spus tehnicianul timisorenilor.

La pas !
Otelul Galati – Dacia Mioveni 3 – 1
Otelul a câstigat partida disputata pe propriul teren contra Daciei Mioveni, scor 3-1, în etapa a saptea a Ligii I. Galateni au deschis scorul în minutul 15, prin Emil Jula, care a marcat dupa o centrare de la Dorin Semeghin de pe partea stânga. Janos Szekely a majorat diferenta în minutul 30, printr-un sut de la aproximativ 25 de metri, lateral dreapta, ca scorul pauzei sa fie stabilit de Emil Jula, în minutul 32, care a înscris dupa ce a transformat un penalti acordat galatenilor de arbitrul Marius Avram în urma unui fault al lui Dobre asupra lui Gado.
În minutul 57 a avut loc o faza controversata, când Murgan l-a calcat pe cap pe Sârghi, gest pentru care ar fi trebuit sa fie eliminat, dar centralul Marius Avram nu a observat atacul argeseanului. Zece minute mai târziu, oaspetii au redus din diferenta prin Bogdan Vrajitoarea, care a marcat cu capul din careul mic, dupa o centrare de pe dreapta de la Dobre. 

A sasea înfrângere consecutiva !
Universitatea Craiova – UTA Arad 0 – 1
Socul la echipa a fost produs. Întâi au fost trimisi jucatori la tineret, apoi a fost dat afara si antrenorul. Însa nici sub comanda lui Ovidiu Stânga Universitatea Craiova nu a reusit sa câstige, suferind a sasea înfrângere consecutiva pe teren propriu si coborând pe ultimul loc în clasamentul Ligii I.
Dupa ce începuse campionatul în forta, Craiova a fost învinsa pe teren propriu de UTA Arad, cu scorul de 1-0. UTA a deschis scorul în minutul 51, în urma unui autogol al lui Andrei Prepelita. Ioan Hora a executat o lovitura libera de pe partea stânga, mingea a ajuns în careu, de unde Prepelita a deviat-o în propria poarta.
Victoria l-a surprins chiar si pe Marius Lacatus, antrenorul aradean declarând ca nu se astepta sa obtina atât de usor cele trei puncte. „Am avut foarte multe ocazii si putea fi un scor mult mai mare. Am fost superiori în multe momente. Aceasta victorie ne confera liniste pentru meciurile viitoare. Nu ma asteptam sa întâlnesc o asemenea rezistenta slaba din partea Craiovei. Nu au evoluat ca în alte meciuri, nu au depus efort, nu au fost agresivi si astfel ne-au facut meciul mai usor”, a spus Lacatus.
Lipsa de interes a jucatorilor olteni a fost observata si de tehnicianul gazdelor, care i-a considerat vinovati pentru înfrângere pe elevii sai. „Este o înfrângere dureroasa. La un moment dat nu stiam ce sa le mai zic ca sa corectez greselile din teren. Au demonstrat ca nu au respect pentru fotbal, pentru spectatori si în acest ritm viata trece pe lânga ei degeaba. Despre UTA stiam totul, dar se pare ca nu am înteles nimic. În afara de doi jucatori, ceilalti nu s-au daruit cum trebuie pe teren. Este lipsa de respect fata de mine si Adrian Mititelu”, a declarat Stânga.
Nevoit sa schimbe obiectivul echipei din „lupta pentru cupele europene” în „lupta pentru evitarea retrogradarii”, Adrian Mititelu a recunoscut ca el este singurul vinovat pentru pasa proasta prin care trece echipa, reprosându-si faptul ca a efectuat pregatirea de vara cu debutantul Florin Cioroianu. „Eu sunt singurul vinovat, pentru ca am lasat echipa pe mâna unui debutant. Au facut pregatirea de vara cu un debutant. Nu o sa mai ma las niciodata coplesit de resentimente când voi mai face asemenea alegeri. Îmi pare rau ca am colaboratori cu experienta si nu m-au tras de mâneca sa ma avertizeze în privinta greselii pe care am facut-o în vara”, a spus Mititelu.


Intră acum și în grupul de