ITM va efectua inspectii ample in cadrul unei campanii pentru prevenirea afectiunilor zonei lombare


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul Teritorial de Munca Suceava lanseaza o campanie pentru prevenirea afectiunilor zonei lombare la angajatii din sectorul transporturilor si cel medical. Potrivit unui comunicat de presa al ITM Suceava, principala atentie se acorda afectiunilor zonei lombare ce apar ca urmare a manipularii manuale a greutatilor. „Desi distribuirea de brosuri de informare este, cu siguranta, un aspect al programului, acest program cuprinde si inspectii ample, desfasurate de catre Inspectoratul Teritorial de Munca Suceava. Campania este o initiativa europeana” se precizeaza în comunicatul semnat de inspectorul sef al ITM Suceava, Mihai Airinei.

Potrivit comunicatului aceasta initiativa este orientata spre doua sectoare foarte clar definite, si anume sectorul transporturilor si cel medical. Angajatii din aceste sectoare se confrunta cu riscuri aditionale datorita expunerii lor la situatii de manipulare manuala a greutatilor. În sectorul de transport, operatiile de încarcare, descarcare si deplasare manuala a materialelor, marfurilor sunt actiuni zilnice. În institutiile de îngrijire medicala, angajatii ridica, muta si transporta pacientii la fel de frecvent.

Unitatile care doresc sa implementeze o politica legata de manipularea manuala a greutatilor pot consulta brosura adecvata. Aceasta brosura nu numai ca trateaza motivele care ar putea duce la adoptarea acestei abordari de catre o unitate, ci propune si mai multe modalitati prin care se poate face acest lucru. În brosura sunt detaliate solutiile tehnice care trebuie aplicate pentru a evita riscurile legate de manipularea manuala a greutatilor.

Brosura este disponibila în doua versiuni: una se adreseaza sectorului de transport, iar cealalta sectorului medical si sunt disponibile pe pagina web a Inspectoratului Teritorial de Munca Suceava www.itmsuceava.ro .


Intră acum și în grupul de