Guvernul va aloca anul viitor 6 la suta din PIB pentru educatie


Intră acum și în grupul de

Potrivit unui comunicat al Biroului de presa al Guvernului, Executivul va aloca anul viitor 6 la suta din PIB pentru educatie. Declaratia apartine primului-ministru Calin Popescu-Tariceanu, la Scoala nr.1 din Mogosoaia, unde a participat la deschiderea anului scolar. „Vom realiza cea mai mare alocare pentru învatamânt, care va permite atât continuarea programului de investitii la nivel preuniversitar si universitar, cât si o valorizare a corpului profesoral”, a spus premierul Tariceanu.

Primul-ministru a aratat ca Guvernul a alocat în ultimii trei ani fonduri consistente pentru educatie si a subliniat rolul important pe care corpul profesoral si comunitatea locala îl au în cheltuirea eficienta a banilor. Scoala nu este si nu trebuie sa fie o fabrica de diplome, a afirmat premierul, subliniind ca este nevoie ca scoala sa se adapteze la nevoile societatii, ale economiei si sa formeze un sistem de valori puternice, care sa pregateasca tinerii pentru viitor. „Cred cu tarie ca elevii au nevoie de mentori adevarati, care sunt în primul rând învatatorii, profesorii, si nu de asa-zisi idoli creati de ecranul televizorului”, a spus primul-ministru. Seful Executivului a mentionat ca România are nevoie de dascali care sa învete elevii sa aiba curajul de a spune si recunoaste adevarul, de a gândi liber si de a pretui cinstea.

„Buna educatie nu sta numai într-o cladire frumoasa, proaspat varuita, dotata cu calculatore si Internet. Buna educatie înseamna un efort si o datorie pe care ne-am asumat-o cu totii, autoritati centrale si locale, cadre didactice si parinti”, a afirmat primul-ministru Tariceanu. Premierul a aratat, de asemenea, ca educatia reprezinta o prioritate a Guvernului si a subliniat ca elevul trebuie sa fie în centrul întregului proces educational. „Vrem ca scoala sa dea sanse egale fiecarui copil, indiferent din ce localitate provine, pentru ca scoala înseamna sansa unei cariere de succes în viitor”, a afirmat primul-ministru.

El a aratat ca Guvernul va continua politicile de dezvoltare a infrastructurii educationale si pentru cresterea nivelului de competitivitate a învatamântului românesc. „Investind în tânara generatie, investim în viitorul României”, a spus premierul. Premierul Calin Popescu-Tariceanu a vizitat clasele de curs ale Scolii din Mogosoaia si le-a împartasit copiilor amintiri despre scoala în care a învatat, despre profesori si colegi. Primul-ministru le-a urat tuturor, elevi si profesori, un început de an scolar cât mai bun si mult succes.


Intră acum și în grupul de