Concursul studențesc „25 de ore la USV” a ajuns la a doua ediție


Intră acum și în grupul de

Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava organizează în zilele 19-20 noiembrie 2015 a doua ediție a concursului studențesc „25 de ore la USV (25h@USV)”.

Foto_Universitate

Potrivit reprezentanților USV, echipe formate din câte trei studenți vor concura în cadrul unei competiții de natură tehnică, care să le testeze abilitățile de dezvoltare hardware și software, dar totodată creativitatea și perseverența.

„Tema concursului din acest an va consta în dezvoltarea unei aplicații interactive bazată pe senzorul Kinect al companiei Microsoft. Dificultatea suplimentară a sarcinii va fi dată de timpul limitat, 25 de ore, pe care echipele de studenți îl vor avea la dispoziție pentru finalizarea proiectelor proprii”, se arată într-un comunicat al universității sucevene.

Din juriul competiției vor face parte doi universitari de la Universitatea Tehnică din Viena care vor evalua capacitatea studenților de a propune soluții eficiente și creative pentru o problemă tehnică importantă a momentului, și anume prelucrarea datelor video în format 3D.

Concursul studențesc „25 de ore la USV (25h@USV)” este organizat de prof. univ. dr. ing. Adrian GRAUR și conf. univ. dr. ing. Radu-Daniel VATAVU.

 


Intră acum și în grupul de