Avocatul sucevean Carmen Kreisel-Cricleviţ, reţinută de DNA pentru trafic de influenţă. Ea ar fi cerut 18.000 de euro pentru a scăpa de omor calificat un inculpat

Avocatul sucevean Carmen Kreisel-Cricleviţ a fost reţinută marţi după amiaza de DNA Suceava şi este cercetată pentru trafic de influenţă după ce ar fi cerut suma de 18.000 de euro pentru a interveni pe lângă un judecător al Curţii de Apel Suceava să schimbe încadrarea juridică într-un caz de omor calificat într-o faptă care este pedepsită mai blând.

sala judecata

În acest caz, DNA Suceava a efectuat, marţi, două percheziţii imobiliare.

Potrivit DNA Suceava, în perioada 2010-2011, avocatul ar fi pretins suma totală de 18.000 euro, din care a primit efectiv 8000 euro, de la un inculpat acuzat de omor calificat, martor denunţător în acest caz, pretinzând că are influenţă asupra unei judecătoare din cadrul Curţii de Apel Suceava – Secţia Penală, investită cu soluţionarea apelului.

Carmen Kreisel-Cricleviţ a promis că prin prisma relaţiilor personale pe care le întreţine cu acest magistrat, dar şi prin cointeresarea sa materială, o va determina să adopte o soluţie favorabilă în cauză, în sensul de a schimba încadrarea juridică a faptei din infracţiunea de omor calificat într-o infracţiune cu un grad de pericol social scăzut, sancţionată de legea penală mult mai blând, care să-i faciliteze obţinerea unei condamnări cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei.

Carmen Kreisel-Cricleviţ urmează  să fie prezentată, miercuri, Curţii de Apel Suceava cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În această cauză, procurorii anticorupţie au făcut, marţi, două percheziţii imobiliare în acest caz.

loading...