Ioan Bălan: Votul la OG 55 din Comisia Juridică din Senat e un pas spre normalitate


Intră acum și în grupul de

Vicepreşedintele PNL pentru regiunea Nord Est, deputatul Ioan Bălan, a declarat, marţi, că votul din Comisia Juridică a Senatului care a decis, marţi, că toţi consilierii locali şi judeţeni care au schimbat partidul în baza Ordonanţei 55 îşi pierd mandatele, iar primarii şi şefii de CJ-uri revin la partidul de la care au plecat este un pas spre normalitate.

Raportul urmează să între la vot în plenul Senatului, acesta fiind camera decizională.

Bălan a declarat că este un pas important acest vot pentru că e vorba de introducerea normalităţii în politică.

„Normalitatea în democraţie înseamnă votul cetăţeanului şi respectul guvernanţilor pentru votul cetăţenilor şi nu dispreţul arătat de Guvernul Ponta când a adoptat această ordonanţă”, a spus Bălan.

ioan balan

Comisia juridică a Senatului a votat aceste măsuri pe fondul unor tensiuni după ce liberalii au cerut introducerea pe ordinea de zi a legii privind respingerea Ordonanţei 55/2014.

PSD au contestat această decizie după care au părăsit şedinţa în semn de protest, iar în sală au rămas  5 membri PNL, un membru UNPR şi un membru UDMR.

Peste 5.000 de aleşi locali, între care 552 de primari, au migrat la alte partide după adoptarea OUG 55/2014, marele câştigător fiind PSD, către care s-au îndreptat 79 la sută dintre primarii care au migrat, a arătat un raport prezentat de Expert Forum.


Intră acum și în grupul de