Gard în valoare de 90.000 lei în Bazarul Sucevei


Intră acum și în grupul de

Consilierii locali suceveni au aprobat alocarea sumei de 90.000 de lei pentru realizarea unui gard în incinta Bazarului din lunca Sucevei. Gardul va separa bazarul municipalității de bazarul privat, construit ilegal, fără nicio autorizație din partea Primăriei.

Consiliul Local 1

În cadrul ședinței „de îndată” de miercuri, primarul Ion Lungu i-a informat pe consilierii locali suceveni despre situația din Bazar, prezentându-le aspectele ce trebuie îndeplinite pentru a fi redeschis.

„Sunt câteva măsuri minime obligatorii: eliberarea căilor de acces, eliberarea hidranților – sunt câteva chioșcuri puse pe sau lângă hidranți -, verificarea funcționării acestor hidranți, înlăturarea improvizațiilor la energia electrică, stabilirea unor locuri clare pentru fumat și limitarea activității bazarului public de cel privat”, a declarat primarul Ion Lungu.

El a precizat că Direcția de investiții din cadrul Bazarului a realizat o estimare a costurilor pentru realizarea gardului impus de ISU, fiind nevoie de aproximativ 90.000 de lei.

Proiectul a fost adoptat cu 14 voturi „pentru” și o „abținere”.

Amintim că ISU Suceava a închis luni Bazarul pentru nerespectarea normelor de siguranță la incendii, iar marți dimineața comercianții au contestat măsura, printr-un protest spontan, și au cerut demisia primarului Ion Lungu.

 

 

 


Intră acum și în grupul de