Sute de comercianţi din Bazarul Suceava au blocat sensul giratoriu din zonă


Intră acum și în grupul de

Sute de comercianţi din Bazarul Suceava au blocat sensul giratoriu din zonă

UPDATE

Primarul Ion Lungu a ajuns în zonă şi le explică comercianţilor care sunt măsurile ce trebuie adoptate pentru ca Bazarul să fie redeschis.

Circa 300 de protestatari contestă măsura închiderii bazarului şi au scandat „Demisia”.

Primarul Ion Lungu le-a spus protestatarilor că scopul municipalităţii este să rezolve cât mai repede cerinţele impuse de ISU Suceava pentru ca acest centru comercial să fie autorizat.

El le-a explicat că e nevoie, în primul rând, de mutarea a 150-200 de chioşcuri care se află amplasate pe locul unde ar trebui să fie delimitate aleile de acces în bazar.

Ion Lungu consideră că demisia primarului nu va rezolva problema.

„Chiar dacă primarul îşi dă demisia, problema rămâne”, a spus Ion Lungu care a promis că normele impuse de ISU vor fi puse în aplicare cât de repede de poate de municipalitate.

Sute de comercianţi din Bazarul Suceava, închis de luni de ISU Suceava, au protestat marţi dimineaţa şi au blocat, o perioadă, sensul giratoriu din zonă.

bazarul4

Ei sunt nemulţumiţi de decizia ISU Suceava de a închide centrul comercial care nu îndeplineşte normele de siguranţă şi pază la incendii.

bazarul3

Primarul Ion Lungu a declarat că în câteva zile se vor soluţiona problemele legate de respectarea unor norme impuse de ISU.

Lungu a spus că ISU Suceava a impus Primăriei să soluţioneze mai multe probleme, principala fiind de asigurarea căilor de acces pentru maşinile de pompieri şi funcţionarea hidranţilor.

Totodată, va trebui să fie făcute mai multe exerciţii cu intervenţia la incendiu şi folosirea hidranţilor, refacerea unor instalaţii electrice care sunt improvizate, dar şi delimitarea bazarului municipalităţii de partea privată a bazarului.

Primarul a mai spus că măsurile imediate impuse de ISU ar urma să fie puse în aplicare în cel mai scurt timp.

El a explicat că circa 150-200 de chioşcuri ar urma să fie mutate şi speră că proprietarii lor vor înţelege această situaţie şi vor accepta mutarea, menţionând că o parte dintre ei şi-au exprimat deja acordul.

Lungu a spus că în bazar sunt în prezent circa 1.800 de comercianţi.

De asemenea, primarul Sucevei a declarat faptul că bazariștii au la dispoziție 80 de locuri în hala modernizată din tronsonul patru, iar alte locuri pentru chioșcuri sunt disponibile în parcare.

„Este dreptul lor să se manifeste cum vor, eu am fost tot timpul alături de oamenii din bazar în ultimii 11 ani, sunt și acum alături de ei. Îi înțeleg omenește, dar trebuie să spunem foarte clar că mingea e în terenul lor. În funcție de cât de repede se vor mobiliza pentru repoziționarea chioșcurilor, se va deschide bazarul”, a declarat Lungu.

El a mai arătat faptul că pentru neregulile depistate în Bazar, ISU Suceava a aplicat o amendă în valoare de 30.000 de lei Primăriei Suceava. Primarul a explicat că municipalitatea a achitat jumătate din valoarea amenzii în termen de 24 de ore, adică 15.000 lei.

 


Intră acum și în grupul de