Peste 3.500 de suceveni şi-au pierdut sau deteriorat cardul de sănătate. CAS Suceava le-a eliberat în loc adeverinţe


Intră acum și în grupul de

Casa de Asigurări de Sănătate Suceava a eliberat, în ultimele şase luni, peste 3500 de adeverinţe de înlocuire a cardului naţional pentru asiguraţii care şi-au pierdut sau deteriorat cardul şi peste 7300 de adeverinţe care atestă calitatea de asigurat pentru cei care nu au primit acest card.

card-de-sanatate

Potrivit preşedintelui director general al CAS Suceava, economist Victor Cristi Bleorţu,  în perioada 01 mai – 06 noiembrie 2015, instituţia a eliberat 3.601 de adeverinţe de înlocuire a cardului naţional, pentru asiguraţii care au pierdut/deteriorat cardul şi 1.509 adeverinţe înlocuitoare pentru asiguraţii care refuză în mod expres, din motive religioase sau de conştiinţă, acest card.

El a spus că, în aceeaşi perioadă,  CAS Suceava a eliberat 7.313 adeverinţe care atestă calitatea de asigurat pentru cei care nu au primit cardul naţional.

Bleorţu a precizat că din totalul celor aproximativ 420.000 de carduri naţionale tipărite pentru persoanele asigurate din judeţul Suceava, au fost returnate CAS Suceava de către operatorul de servicii poştale un număr de 21.684 carduri naţionale, care nu au putut fi înmânate beneficiarilor, din care 734 carduri au fost returnate CAS Suceava la începutul lunii octombrie a.c. (din cele 19.952 carduri distribuite de operatorul poştal în luna septembrie a.c.).

“Din cele 21.684 carduri naţionale returnate de operatorul poştal la sediul CAS Suceava, în perioada 9 ianuarie – 06 noiembrie a.c.,  instituţia noastră a distribuit 8.897 de carduri naţionale persoanelor asigurate care le-au solicitat”, a mai spus Bleorţu.


Intră acum și în grupul de