Amenzi pentru șoferii care au înghesuit pasagerii în microbuzele de transport persoane


Intră acum și în grupul de

Șoferii inconștienți care au pus viețile a zeci de oameni în pericol prin înghesuirea acestora în microbuzele de transport persoane au fost drastic sancționați de polițiștii suceveni. Într-o singură zi, oamenii legii au verificat 15 autoturisme de transport persoane şi au aplicat 10 sancţiuni contravenționale în valoare de aproape 15.000 lei.

maxi taxi

Potrivit Poliției Județene, în cursul zilei de luni, 9 noiembrie, Serviciul Rutier şi Biroul Rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava au organizat şi desfăşurat o acţiune de verificare în trafic a respectării legislaţiei rutiere de către conducătorii autovehiculelor licențiate pentru transportul public de persoane.

Astfel, oamenii legii au dat amenzi de 14.890 lei, au reţinut un certificat de înmatriculare şi au suspendat dreptul de utilizare al unui autovehicul.

Un bărbat de 60 de ani, din municipiul Suceava, ce efectua un transport public de persoane cu microbuzul pe ruta Șcheia-Suceava a fost depistat de polițiști transportând cu 24 de persoane mai mult decât numărul maxim de locuri înscris în certificatul de înmatriculare.

Șoferul a fost sancționat cu amendă în valoare de 4.000 lei.

De asemenea, un bărbat de 54 de ani, din comuna Dărmănești, a fost sancționat cu amendă în valoare de 4.000 lei după ce a fost prins că transporta pe ruta Rădăuți-Suceava 33 de persoane, adică cu 19 călători în plus față de numărul de locuri înscris în certificatul de clasificare.

Un alt șofer, un bărbat de 60 de ani, a fost depistat de oamenii legii după ce a transportat ilegal în comuna Bosanci cinci persoane în regim taxi.

„Transportul a fost contracost și s-a realizat în mod repetat. Conducătorul auto a fost sancţionat cu amendă de 1.000 lei și i s-a reținut certificatul și plăcuțele cu numărul de înmatriculare, în vederea suspendării dreptului de utilizare al vehiculului pe o perioadă de 6 luni”, au informat reprezentanții Poliției Județene.

 


Intră acum și în grupul de