Avocatul sucevean cercetat de DNA pentru trafic de influenţă după ce ar fi cerut 18.000 de euro pentru a scăpa de omor calificat un inculpat, arestat preventiv


Intră acum și în grupul de

Curtea de Apel Suceava a dispus, miercuri seara, arestarea preventivă a avocatului Carmen Kreisel-Cricleviţ care este acuzată de trafic de influenţă.

DNA

Curtea de Apel Suceava a admis propunerea formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava şi a dispus arestarea preventivă a lui Carmen Kreisel-Cricleviţ pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Măsura are drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpată şi de la comunicare pentru procuror.

Avocatul sucevean a fost reţinută marţi după amiaza de DNA Suceava şi este cercetată pentru trafic de influenţă după ce ar fi cerut suma de 18.000 de euro pentru a interveni pe lângă un judecător al Curţii de Apel Suceava să schimbe încadrarea juridică într-un caz de omor calificat într-o faptă care este pedepsită mai blând.

În acest caz, DNA Suceava a efectuat, marţi, două percheziţii imobiliare.

Potrivit DNA Suceava, în perioada 2010-2011, avocatul ar fi pretins suma totală de 18.000 euro, din care a primit efectiv 8000 euro, de la un inculpat acuzat de omor calificat, martor denunţător în acest caz, pretinzând că are influenţă asupra unei judecătoare din cadrul Curţii de Apel Suceava – Secţia Penală, investită cu soluţionarea apelului.

Carmen Kreisel-Cricleviţ a promis că prin prisma relaţiilor personale pe care le întreţine cu acest magistrat, dar şi prin cointeresarea sa materială, o va determina să adopte o soluţie favorabilă în cauză, în sensul de a schimba încadrarea juridică a faptei din infracţiunea de omor calificat într-o infracţiune cu un grad de pericol social scăzut, sancţionată de legea penală mult mai blând, care să-i faciliteze obţinerea unei condamnări cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei.


Intră acum și în grupul de