Lider liberal sucevean: Depolitizarea instituţiilor cheie din statul român ar trebui să fie prioritatea noului guvern format de Dacian Cioloş


Intră acum și în grupul de

Vicepreşedintele PNL pentru regiunea nord est, deputatul Ioan Balan, s-a declarat, miercuri, optimist că, Dacian Cioloş, premierul desemnat, printr-un guvern de specialişti, neangajaţi politic, unele reforme pot deveni în sfârşit posibile în România.

ioan balan

„Domnul Cioloş ştie că un proverb vechi spune că nu se face primăvară cu o floare. De aceea, o prioritate ar trebui să fie reprezentată de depolitizarea instituţiilor cheie ale statului român. Specialiştii nu trebuie să fie doar în rândul miniştrilor, ci şi în instituţiile pe care PSD le-a politizat excesiv, până la ultimul angajat”, a spus Ioan Bălan.

El consideră că Dacian Cioloş ar trebui să ştie că administraţiile publice din România au dificultăţi de funcţionare din cauza finanţării precare şi aşteaptă din partea noului guvern modalităţi transparente, echitabile şi orientate către dezvoltare locală a resurselor guvernamentale, fără criterii de apartenenţă politică a primarilor.

„Românii aşteaptă de la noul guvern să organizeze corect şi transparent alegerile din anul 2016, un guvern de specialişti fiind garanţia că domnul Dragnea nu mai trezeşte morţii ca să-i ducă la vot. Începerea atragerii fondurilor europene din noul cadru finaciar, salarizarea adecvată în sectorul public şi multe altele sunt provocările la care am convingerea că, cu experienţa şi recunoaşterea sa la Bruxelles, domnul Cioloş le va face faţă”, a spus Ioan Balan.


Intră acum și în grupul de