TAROM a reluat cursele pe Aeroportul Suceava


Intră acum și în grupul de

Compania Tarom a reluat, joi, cursele pe Aeroportul Internaţional „Ştefan cel Mare” Suceava.

Astfel, prima cursă Tarom spre Suceava după redeschiderea aeroportului modernizat a plecat din Bucureşti, joi, la 12.20, şi a aterizat pe Suceava la ora 13.33.

aeroport avion tarom (21)

Cursa a fost efectuată cu un avion de tip ATR 42 -500 YR-ATA „Dunărea” al companiei Tarom.

Printre cei 27 de pasageri ai primei curse Tarom, Bucureşti-Suceava,  s-au aflat şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor,  şi parlamentari de Suceava şi Botoşani.

aeroport avion tarom (52)

Primul zbor comercial al Tarom pe aeroportul modernizat din Suceava

Nechifor a declarat că în 12 noiembrie au fost publicate procedurile de zbor pe Aeroportul Suceava în AIP (Aeronautical Information Publication), publicaţie a Organizaţiei Internaţionale de Aviaţie Civilă (ICAO), ceea ce presupune că aeroportul este deschis pentru aviaţia comercială, iar primul zbor comercial a fost al companiei naţionale Tarom.

„De astăzi, suntem deschişi către aviaţia comercială în totalitate”, a spus preşedintele CJ Suceava, care a adăugat că este îmbucurător că prima cursă, pusă în vânzare de scurt timp, a avut destul de mulţi pasageri şi la sosire şi la plecare.

El a arătat că reprezentanţii aeroporturilor Constanţa, Timişoara, Oradea şi Suceava vor avea vineri o întâlnire cu conducerea Tarom pentru a discuta pentru ca din vară să fie operate curse de pe Suceava spre Constanţa, Oradea şi Timişoara.

„Sperăm să găsim înţelegere din partea companiei pentru că de pe Suceava au mai existat curse către Litoral şi s-au vândut foarte bine şi sunt convins că va fi cerinţă”, a spus şeful administraţiei judeţene sucevene.

Nechifor: „Trebuia să fie Victor Ponta în avionul acesta”

Preşedintele CJ Suceava a precizat că şi-ar fi dorit ca în această cursă să fi fost şi fostul premier, Victor Ponta.

„Mi-aş fi dorit să vină, dar asta e viaţa. Trebuia să fie Victor Ponta în avionul acesta”, a spus Nechifor lăsând să se înţeleagă că dacă mai era premier, Ponta ar fi fost cel care ar fi inaugurat redeschiderea aeroportului sucevean pentru cursele comerciale.

aeroport avion tarom (55)

Tot joi, a avut loc şi primul zbor de pe Aeroportul Internaţional „Ştefan cel Mare” Suceava, cu destinaţia Bucureşti.

 Tarom a anunţat că programul actual de zbor cu curse luni şi joi cu plecare la 12.20 şi aterizare la 13.30 pe Suceava şi decolare de pe Suceava la 13.55 şi aterizare pe Bucureşti la ora 15.10 va fi suplimentat începând de la 1 martie 2016.

Astfel, în perioada 1 martie-28 octombrie 2016, respectiv programul de vară al companiei, zborurile spre Suceava vor fi zilnice cu over-night.

Astfel, de la 1 martie 2016 cursele vor pleca din Bucureşti duminică, luni, marţi, miercuri şi joi la ora 21.20 şi vor ateriza pe Suceava la ora 22.30.

De la aceeaşi dată, decolările vor fi de pe Suceava luni, marţi, miercuri, joi şi vineri la ora 5.55 cu aterizare pe Bucureşti la ora 7.10.

Aeroportul Internaţional Suceava a fost redeschis, în data de 25 octombrie, după ce a fost modernizat printr-un proiect cu finanţare europeană.

 


Intră acum și în grupul de