Acasă Actualitate Forțați de împrejurări, bazariștii au început să se conformeze normelor ISU Suceava

Forțați de împrejurări, bazariștii au început să se conformeze normelor ISU Suceava


Intră acum și în grupul de

Bazariștii suceveni au început să se conformeze cerințelor ISU Suceava, un prim pas fiind înlăturarea acoperișului de plastic.

bazar (5)

După trei zile de revoltă și proteste, forțați de împrejurări, comercianții din Bazarul Sucevei s-au mobilizat și au adus vineri muncitori care să demonteze acoperișul de la intrarea pe platforma comercială.

Chiar și așa, oamenii sunt supărați că vor rămâne fără cumpărători în condițiile în care pe timp de ploi sau ninsori marfa le va fi afectată, în fața chioșcurilor se vor forma bălți, iar clienții se vor îndrepta către zonele acoperite.

„O să stăm ca în mocirlă. Ne-am întors cu 10 -15 ani în urmă, când puneam folii și prelate. Am făcut acoperiș și nu este bun, nu o să mai intre nimeni”, a spus o vânzătoare din bazar.

Totodată, cu toate că au început să pună în aplicare cerințele autorităților locale, bazariștii sunt în continuare nemulțumiți și nu înțeleg de ce Inspectoratul pentru Situații de Urgență a pus lacătul prima dată pe porțile Bazarului.

„Ne conformăm, nu avem încontro. Prioritare erau școlile, acolo sunt copii. Să rezolve problema autorizațiilor la școli. Dacă nu era incendiul de la Colectiv mai mergea. Acum, dintr-odată trebuie respectată legea sută la sută”, a spus unul dintre comercianții din Bazar.

Un alt vânzător în bazarul din lunca Sucevei s-a arătat revoltat de faptul că mii de oameni au rămăs să trăiască de pe o zi pe alta din cauza faptului că nu își pot desfășura activitatea.

„Aici e discotecă? Nu ia foc tot dacă arde un modul”, a spus vânzătorul.

Potrivit primarului Sucevei, Ion Lungu, Bazarul va fi redeschis după ce se vor îndeplini toate măsurile impuse de ISU pentru siguranța la incendii, lucru ce depinde exclusiv de comercianți.

Cât despre ipoteza ca bazarul să nu fie redeschis în următoarea perioadă, dacă nu vor fi îndeplinite criteriile de siguranță, bazariștii nici nu vor să audă, ei declarând la unison că vor muri de foame.

„Sunt atâția oameni care ar rămâne șomeri. Murim de foame. Avem plăți de făcut, datorii în bănci, copii de întreținut la școală”, a spus o comerciantă din bazar.



Amintim că bazarul a fost închis de ISU Suceava de luni, 9 noiembrie, întrucât nu s-au respectat normele de siguranță și pază la incendii. Ulterior, de marți, comercianții au ieșit în stradă, inițial în fața bazarului, după care în fața Prefecturii și Primăriei Suceava și au cerut redeschiderea platformei.

 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version