Fotbal. Cupa UEFA – Rapid – sperietoarea nemtilor?


Intră acum și în grupul de

FC Nurnberg – Rapid, joi, ora 21,45

Dupa egalul obtinut în ultima etapa de campionat pe terenul Stelei, giulestenii au un moral bun pentru partida de la Nurnberg. Totusi, vestile proaste nu îi ocolesc pe rapidisti. Dupa ce Bergodi nu poate conta pe doi dintre titularii Rapidului, Marius Constantin (suspendat) si Costin Lazar (accidentat), si Dani Coman este incert pentru partida din aceasta seara. Portarul giulestean a suferit o întindere la piciorul drept în timpul derbi-ului cu Steaua si depinde de Bergodi daca va risca si îl va folosi pe Coman în partida cu nemtii, din turul I al Cupei UEFA. Nemtii de la Nurnberg sunt hotarâti sa razbune insuccesele echipelor din Bundesliga în fata Rapidului. În urma cu doua sezoane, giulestenii le-au suflat celor de la Stuttgart locul întâi în grupa, dupa care au eliminat Hertha si Hamburg în drumul spre sferturile de finala. Nurnberg a terminat sezonul trecut pe locul sase în Bundesliga, iar victoria din finala Cupei a scos 300.000 de suporteri pe strazile orasului, dar spre deosebire de Rapid, nemtii nu au început prea bine noul sezon.

Echipa lui Hans Meyer, a strâns doar cinci puncte în primele cinci etape. “Am cheltuit mult în aceasta vara, au venit jucatori valorosi, dar trebuie sa revenim la forma buna si sa fim o echipa ca sa avem o sansa în fata Rapidului”, a declarat antrenorul Meyer. “Rapid a avut rezultate bune cu echipele din Bundesliga, dar a venit timpul sa se termine”, a anuntat vedeta celor de la Nurnberg, grecul Charisteas. Partida Nurnberg-Rapid, din prima mansa a turului I preliminar al Cupei UEFA, se va disputa azi, de la ora 21,45, ora României. Meciul va fi condus de o brigada poloneza avându-l la centru pe Robert Malek, care va fi ajutat de conationalii sai Krzysztof Myrmus si Konrad Sapela. Dinamo – IF Elfsborg, joi, ora 20,30 (Antena 1) Suedezii de la Elfsborg, adversarii dinamovistilor în primul tur al Cupei UEFA, au venit decisi sa obtina un rezultat pozitiv în România. Aflati în lupta pentru un nou titlu în campionatul Suediei, fotbalistii de la Elfsborg cred ca se pot califica si în grupele Cupei UEFA.

Dinamo, cu Walter Zenga la timona, a învins cu 5-2 la Iasi si are un moral execelent înaintea mansei tur. Singurul obiectiv al “câinilor” este victoria. Se întâlnesc doua echipe care au ratat principalul obiectiv al sezonului: calificarea în grupele Ligii Campionilor. Dinamo a mai jucat o singura data împotriva unei echipe suedeze, în cupele europene. În sezonul 1981-1982 al Cupei UEFA, IFK Goteborg a trecut de Dinamo, dupa o dubla victorie 3-1 pe “Ullevi” si 1-0 în returul de la Bucuresti. Suedezii erau antrenati de Sven-Goran Eriksson, fostul selectioner al Angliei, iar la Dinamo s-au aflat printre titulari, Cornel Dinu, Costel Orac si Dumitru Moraru. Omul numarul unu în acest moment pentru Elfsborg este Stefan Ishizaki. Fotbalistul de 25 de ani a marcat de cinci ori în ultimele cinci partide pentru Elfsborg si e în forma maxima înaintea meciului tur cu Dinamo. De partea cealalta Zenga nu stie înca daca va forta intrarea lui Cosmin Moti.

Tehnicianul dinamovistilor ar putea alinia împotriva suedezilor acelasi “11” cu care a jucat la Iasi. Arbitrul delegat sa conduca de la centru meciul Dinamo – IF Elfsborg din Cupa UEFA, João Francisco Lopes Ferreira, i-a mai arbitrat pe “spartani” si în sezonul trecut. Portughezul a condus de la centru duelul din sezonul trecut al grupelor UEFA, Dinamo – Bayer Leverkusen, partida câstigata de “câinii rosii” cu scorul de 2-1, printr-o dubla reusita de Claudiu Niculescu. Prima mansa a turului I din Cupa UEFA, dintre Dinamo si Elfsborg, se va desfasura joi, de la ora 20,30, pe stadionul “National” din complexul “Lia Manoliu”, iar returul se va disputa doua saptamâni mai târziu, în Suedia.


Intră acum și în grupul de