Fotbal. Champions League – Grupa A – Egal chinuit pe “Dragao”


Intră acum și în grupul de

FC Porto – Liverpool 1 – 1
Pe Estadio Dragao, marti seara, într-un meci din Grupa A a Ligii Campionilor, s-au întâlnit doua dintre fostele câstigatoare ale celei mai importante competitii continentale, FC Porto si Liverpool. Desi meciul a fost la discretia gazdelor, englezii lui Rafa Benitez au reusit un egal in extremis, rezultat datorat în mare parte finlandezului Sami Hyypia. Dupa o ocazie mare ratata de Quaresma, lusitanii au reusit sa deschida scorul în minutul 8, dintr-un penalti obtinut de Sektioui si transformat, pe centrul portii, de Lucho Gonzalez. Cunoscuti ca veritabili experti ai revenirilor, „cormoranii” au reusit sa egaleze, doar 9 minute mai târziu, printr-o lovitura de cap puternica a viitorului adversar al „tricolorilor”, olandezul Dirk Kuyt, dupa o lovitura libera executata foarte precis de Finnan si prelungita de „veteranul” Hyypia. Dupa pauza, Liverpool a ramas în doar 10 oameni, în urma eliminarii lui Jermaine Pennant din minutul 58. În ciuda altor ratari ale gazdelor, dar si ale englezilor, prin „El Nino” Torres, scorul a ramas 1-1, spre marea dezamagire a lusitanilor.
Au evoluat formatiile:
FC Porto: Nuno – Bosingwa, Andrade, Alves, Fucile – Sektioui (Farias), L. Gonzalez, Assuncao, Meireles (M. Gonzalez), Quaresma – Lopez. Antrenor: Jesulado Ferreira.
Liverpool: Reina – Finnan, Hyypia, Carragher, Arbeloa – Pennant, Gerrard, Mascherano, Babel (Aurelio) – Torres (Voronin), Kuyt. Antrenor: Rafa Benitez.

Olympique Marseille – Besiktas Istanbul 2 – 0  
Pe celebrul Stade Velodrome, s-au întâlnit Olympique Marseille si Besiktas Istanbul, doua dintre adversarele lui Dinamo din ultimele doua editii ale Cupei UEFA. În pofida unei prime reprize slabe, francezii au reusit sa câstige greu, pe final de partida. Cu doar un sfert de ora înainte de ultimul fluier al arbitrului, Julien Rodriguez a reusit mult asteptatul gol, în urma unei bâlbâieli din careul turcilor. În minutele de prelungire, fostul atacant al lui Liverpool, Djibril Cisse, a marcat si el, stabilind scorul final al partidei.

Grupa B

Rosenborg a produs  primul soc al Ligii

Chelsea Londra – Rosenborg 1 – 1  
Chelsea Londra trece printr-o adevarata criza. Dupa egalul din ultima etapa a Premier League, din fata modestei Blackburn, elevii lui Jose Mourinho au remizat din nou, tot pe teren propriu, cu Rosenborg. Cu o singura victorie în ultimele 19 partide de Champions League, formatia norvegiana a început mai bine partida, marcând în minutul 24, prin fundasul Mikka Koppinen, în urma unei lovituri de cap la o centrare de pe dreapta a lui Sapara. Trezita din pumni si cu un “Stamford Bridge” iritat, Chelsea a avut mai multe ocazii pâna la finalul primei reprize, ratate însa de Alex, A. Cole, Kalou sau Shevchenko. Fostul atacant al lui AC Milan avea însa sa aduca egalitatea pe tabela. Criticat în ultimele saptamâni de Jose Mourinho, ucraineanul a tinut sa-i dea o palma morala antrenorului sau, reusind sa marcheze în minutul 53, fructificând cu capul o frumoasa centrare a francezului Malouda. Desi a controlat restul întâlnirii, gruparea londoneza nu a reusit sa concretizeze posesia si a fost nevoita, în final, sa se multumeasca cu singur punct. Scor final 1-1 si scaunul lui Mourinho se clatina din ce în ce mai amenintator.
Au evoluat formatiile:
Chelsea: Cech – Belletti, Alex, Terry, A. Cole (Wright-Phillips) – J. Cole (Ben Haim), Essien, Makelele, Malouda – Kalou, Shevchenko. Antrenor: Jose Mourinho.
Rosenborg: Hirschfeld – Strand, Koppinen, Basma, Dorsin (Kvarme) – Skjelbred (Iversen), Sapara (Konan), Riseth, Tettey, Traore – Kone. Antrenor: Knut Torum.

Schalke 04 – Valencia 0 – 1
Valencia si-a confirmat statutul de favorita la calificare, reusind o victorie la limita în fata viceampioanei Germaniei, Shalke 04. Desi au asediat în mare masura poarta spaniolilor, nemtii nu s-au ales cu niciun punct, singurul gol al partidei fiind reusit în actul secund de catre „lilieci”. În minutul 63, percutantul David Villa a marcat un gol de senzatie, în urma unei pase în adâncime excelente primite de la Miguel.

Grupa C

Van Nistelrooy a salvat Realul

Real Madrid – Werder Bremen 2 – 1  
Real Madrid a pus capat înfrângerilor din prima etapa a grupelor Ligii Campionilor si a învins cu 2-1 Werder Bremen, în grupa C, în cel de-al 300-lea meci disputat în Cupa Campionilor Europeni. Raul Gonzalez a încântat fanii de pe Bernabeu, când a deschis scorul în minutul 16, cu o lovitura de cap plasata la coltul scurt al portii lui Tim Wiese. Raspunsul oaspetilor a venit dupa doar un minut de joc, când internationalul sârb Dusko Tosic a preluat un balon pe partea dreapta si a centrat pentru Sanogo. Atacantul ivorian i-a luat fata lui Christoph Metzelder si a înscris pe lânga Iker Casillas.
Dupa un start precaut în repriza secunda, Schuster l-a trimis în teren pe Robinho, în minutul 68, pentru a revigora atacul, iar mutarea se pare ca i-a iesit. Real Madrid a revenit în scurt timp la viata, iar cu 16 minute înainte de final Ruud van Nistelrooy l-a învins pe Wiese cu un sut de la marginea careului, trecându-si în cont al 50-lea gol în competitie.

Olympiacos Pireu – Lazio Roma 1 – 1
Olympiacos si Lazio Roma au remizat, 1-1, la Atena, într-un meci disputat fara spectatori, dupa ce grecii au fost sanctionati pentru incidentele create de fani în sezonul trecut. Meciul a fost marcat de doua faze: mijlocasul argentinian Luciano Galletti a dus gazdele în avantaj la zece minute dupa pauza, iar Luciano Zauri a egalat cu 13 minute înainte de final. Cel mai de seama eveniment al partidei s-a petrecut însa înca de la debut, când portarul romanilor, Marco Ballotta, a devenit cel mai batrân jucator care a participat vreodata în faza grupelor Ligii Campionilor, intrând pe teren la vârsta de 43 de ani si 168 de zile.

Grupa D

SUPER Sahtior !

Sahtior Donetk – Celtic Glasgow 2 – 0  
Sahtior Donetk a debutat cu dreptul în actuala editie a grupelor Ligii Campionilor, învingând cu 2-0 campioana Scotiei, Celtic Glasgow. Renumita aparare a scotienilor, care sezonul trecut rezista peste 100 de minute în fata echipei ulterior campioana, AC Milan, a fost strapunsa de Brandao si Lucarelli în mai putin de zece minute, lasând Celtic fara replica.
Scotienii au jucat mult mai bine în repriza secunda, însa avantajul obtinut de Sahtior în primele minute ale partidei a fost decisiv. Formatia din Donetk, care a cheltuit aproape 60 de milioane de euro în aceasta vara pe jucatori, a deschis scorul în minutul cinci al partidei, când o pasa a lui Fernandinho a fost finalizata de atacantul brazilian Brandao, care a devenit si primul marcator al sezonului actual al grupelor Ligii Campionilor. Elevii lui Mircea Lucescu si-au dublat avantajul doua minute mai târziu, când Razvan Rat a centrat perfect de pe partea stânga pentru lovitura de cap a italianului Cristiano Lucarelli si astfel ucrainenii au obtinut trei puncte vitale si s-au instalat pe prima pozitie a grupei D.

AC Milan  – Benfica Lisabona 2 – 1
Super-campioana Europei, AC Milan, s-a impus fara mari emotii în fata portughezilor de la Benfica Lisabona. Scenariul a fost aproape identic cu cel de la Donetk, însa Milan a strapuns o idee mai greu apararea lusitanilor. Andrea Pirlo a deschis scorul în minutul 9, în timp ce eroul finalei cu Liverpool de anul trecut, Pippo Inzaghi, a dublat avantajul în minutul 23. A doua diferenta a constat în înscrierea golului de onoare din partea lusitanilor, prin Nuno Gomes, în minutul 90, însa prea târziu ca partida sa aiba alt deznodamânt decât cel asteptat de fanii italieni.


Intră acum și în grupul de