Grupa H – Aceeasi Stea(ua) palida!


Intră acum și în grupul de

Slavia Praga – Steaua Bucuresti 2 – 1
Formatia din Ghencea, alcatuita dupa “pohta” patronului, a pierdut lamentabil primul meci din grupele Ligii Campionilor. Hagi a tinut cont de ce a spus Gigi Becali si i-a titularizat pe Badoi si Iacob în locul “renegatilor” Golanski si Zaharia iar Rica Neaga nu a fost nici macar rezerva. Supusii “Regelui” Hagi au evoluat la Praga, de parca ar fi urmarit abolirea monarhiei din vestiar printr-o revolutie fara prea multe crampoane în bombeurile adversarilor. Acelasi joc fara imaginatie în ofensiva, acelasi gol din faza fixa reusit de acelasi Goian si aceleasi greseli personale în aparare au condus la un previzibil esec. În zadar au încercat stelistii sa arate ca nu sunt chiar previzibili în atac si ca nu sufera pe flancuri, asa cum a concluzionat antrenorul lor dupa remiza alba cu Rapid.

Constienti ca la Steaua sansa nu se reporteaza, Badoi si Iacob au încercat sa-i aduca echipei exact ce-i lipsea. Adica acel curaj de a crea în faza de atac. Chiar din primele secunde s-au napustit spre poarta lui Vaniak cu toate liniile, reusind sa mentina un tempo sustinut în prima repriza. Golul lui Senkerik, picat într-un minut cu ghinion, 13, a fost oarecum contrar jocului, dar în special din cauza „gaurii” dintre Rada si Petre Marin. Oarecum mai motivati decât în alte meciuri, fotbalistii bucuresteni au continuat sa-si vada de treaba lor. Si cum fotbalul îi rasplateste pe cei care ataca, Goian, acelasi “Goe”, a restabilit egalitatea cu o impecabila lovitura de cap. Evident, tot dintr-o lovitura libera. Totusi, trebuie spus ca Petre Marin si Cristocea au fost inexistenti pe flancuri, ultimul fiind cel mai slab stelist din prima repriza. Cu orgoliul ranit, cehii au început în forta mitanul secund, spre surprinderea ros-albastrilor care au parut în corzi.

Hagi a sesizat forma slaba a lui Cristocea si l-a introdus pe Croitoru. Apoi a fortat si cu Surdu, sacrificându-l pe Lovin, preferatul lui Gigi. “Orbiti” de dorinta de a câstiga, bucurestenii au tratat superficial, din nou, faza defensiva si, dupa o greseala colectiva, Belaid a ridicat stadionul în picioare. Steaua a resimtit din plin lovitura si s-a recunoscut învinsa. Înaintea meciului, Gigi Becali anticipa ca “razboinicii” sai, dictati prin presa antrenorului angajat sa asculte ordinele patronului, se vor întoarce din grupe cu o prada de 12 puncte, dar acestia nu au reusit sa obtina nici macar un punct din, teoretic, cea mai facila deplasare. Steaua norocoasa a latifundiarului nu mai straluceste iar cele 5 puncte obtinute anul trecut în grupele Ligii vor ramâne aproape sigur o performanta. Reamintim ca Slavia Praga evolueaza pentru prima data în grupele Ligii Campionilor iar cel mai valoros jucator al ei, Smicer, a fost indisponibil pentru meciul de miercuri seara. Cu jucatori transferati din ligile secunde ale Frantei si Turciei, Slavia a format însa o trupa pragmatica, speculativa, capabila sa niveleze diferenta individuala de valoare.

De pe banca tehnica, Hagi a vazut un alt meci, declarând la final ca Steaua a jucat foarte bine, si-a creat numeroase ocazii, cu exceptia ultimelor 20 de minute, când “a fost mai multa dorinta si mai putina gândire”. Antrenorul a conchis ca “asta este fotbalul, viata merge înainte, în Liga Campionilor e multa valoare” si ca va trebui sa munceasca mai mult pentru urmatorul meci.


Intră acum și în grupul de