Baza de tratament cu spaţii de cazare de la mănăstirea Gheorghiţeni, ctitorie a IPS Teodosie Tomitanul, închisă de ISU. Cei 15 turişti aflaţi acolo au fost nevoiţi să-şi întrerupă sejurul


Intră acum și în grupul de

Baza de tratament balnear cu spaţii de cazare din cadrul Complexul monahal “Acoperământul Maicii Domnului” din satul Gheorghiţeni din comuna Dorna Arini, ctitorie a IPS Teodosie Tomitanul, Arhiepiscopul Tomisului, au fost închise vineri seara de ISU Suceava care a constatat că această locaţie nu respectă normele de pază şi securitate la incendiu.

complex monahal dorna arini

Pompierii au verificat de mai multe ori această structură de tratament şi au aplicat amenzi şi au solicitat intrarea în legalitate prin soluţionarea problemelor identificate.

În urma verificărilor de vineri s-a constatat că ceea ce s-a dispus în urma controalelor anterioare nu s-a aplicat şi s-a decis închiderea bazei de tratament şi a casei de oaspeţi.

Cei 15 turişti care erau cazaţi la ora verificărilor au fost nevoiţi să-şi întrerupă sejurul.

Cele două clădiri în care funcţionează baza de tratament şi casa pelerinului sunt din lemn şi le lipsesc sistemele de securitate în caz de incendiu şi nu au nici căi de evacuare suficiente.

Mănăstirea ctitorită de IPS Teodosie a intrat în atenţia pompierilor de mai mult timp, iar în septembrie, la două chilii ale mănăstirii a fost un incendiu care a fost stins de pompieri.

Baza de odihnă şi tratament recuperator „Procopie şi Elisabeta” este situată lângă Mănastirea Acoperămantul Maicii Domnului are o capacitate de 60 de locuri dispuse în camere duble, single şi matrimoniale.


Intră acum și în grupul de