Termoficarea in regim centralizat vs centralele termice de apartament


Intră acum și în grupul de

În urmatorii ani, termoficarea în regim centralizat va fi un serviciu mai ieftin si mai bun decât cel oferit de centralele termice de apartament, este de parere directorul societatii de termoficare Termica SA Suceava, Constantin Placinta. Acesta avertizeaza ca în municipiul Suceava sunt în prezent peste trei mii de centrale termice de apartament care încep sa-si atinga timpul maxim de viata si ca acestea, în viitor, pot fi „puncte de pericol”.
Constantin Placinta afirma ca în tarile din vestul Europei nu sunt prea multe retele de gaz cu centrale în cartiere de locuinte si ca încalzirea e centralizata. „Nu exista diferiti consumatori nesupravegheati. Spre asta ne îndreptam”, a spus directorul Termica SA Suceava care considera ca populatia trebuie sa înteleaga ca viitorul în termoficare este cel în sistem centralizat si nu centralele de apartament.

„Daca nu întelegem acest lucru, problemele care s-au întâmplat la Zalau se pot întâmpla si în alte parti, este un pericol potential”, a spus directorul Placinta, care a mai aratat ca Termica SA Suceava, în urma modernizarilor pe care le face, într-o perioada medie de timp va putea oferi un serviciu mai bun. „Ceea ce vom demonstra cu aceste modernizari este faptul ca putem creste si calitatea acestui serviciu la nivelul calitativ oferit de centralele de apartament”, a mai spus Constantin Placinta.


Intră acum și în grupul de