Un vicovean care s-a urcat la volan beat criță și a provocat un accident mortal la Putna a fost trimis în judecată


Intră acum și în grupul de

Un tânăr în vârstă de 23 de ani, din oraşul Vicovu de Sus, a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, părăsirea locului accidentului și modificarea sau ștergerea urmelor acestuia.

accident vama 5

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi l-au trimis în judecată pe Ilie Schipor, după ce în noaptea de 15 spre 16 august 2015, a provocat un accident rutier la ieșirea din localitatea Putna, în urma căruia un tânăr de 23 de ani a decedat.

Potrivit procurorilor, Ilie Schipor era sub influența băuturilor alcoolice, având în sânge o îmbibație alcoolică de 2,40 g/l, respectiv 2,20 g/l, iar viteza cu care se deplasa era mult peste limita legală.

Din cauza vitezei excesive, aproximativ 140 km/h, Schipor a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, iar autoturismul a intrat în coliziune cu poarta ornamentală ce marchează ieșirea din Putna.

În urma impactului a rezultat decesul unui tânăr de 23 de ani, din oraşul Vicovu de Sus, rănirea inculpatului, cât și a altor două persoane ce se aflau în autoturism.

Procurorii au mai arătat că pentru a evita răspunderea penală, inculpatul a luat plăcuțele cu numărul de înmatriculare precum şi documentele autoturismului, părăsind locul producerii accidentului fără încuviințarea organelor de poliție sau a procurorului.


Intră acum și în grupul de