Un tânăr din Stulpicani a pus o armată de polițiști pe urmele sale, după ce a furat arma de vânătoare a tatălui său și a fugit în pădure


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 23 de ani, din comuna Stulpicani, a fost reținut pentru 24 de ore în arestul Poliției Județene Suceava și urmează să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă, după ce a furat arma de vânătoare a tatălui său și a fugit în pădure. Pentru depistarea tânărului polițiștii s-au mobilizat și au desfășurat o acțiune de amploare.

arma artizanala

Potrivit IPJ Suceava, în cursul zilei de sâmbătă, 14 noiembrie, polițiștii din Stulpicani au fost sesizați că un tânăr din localitate a sustras arma de vânătoare a tatălui său, a tras mai multe focuri în grădina casei, după care a fugit în zona împădurită din apropierea comunei.

Cercetările polițiștilor au scos la iveală că tânărul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice și pentru că se afla singur acasă a forțat cutia metalică în care se afla arma de vânătoare, reușind să o sustragă împreună cu muniţia aferentă.

Cu arma asupra lui, tânărul s-a deplasat în grădina locuinței, într-o zonă izolată, unde a tras mai multe focuri de armă în plan vertical, după care s-a îndreptat înspre zona împădurită a satului.

„S-au dispus, de îndată, măsuri de căutare a acestuia și scotocire a zonei, fiind instituite filtre auto şi verificări la nivelul Poliției municipiului Câmpulung Moldovenesc și Poliției orașului Gura Humorului, localități limitrofe, prin folosirea de efective din cadrul compartimentelor de investigații criminale și ordine publică”, au informat reprezentanții Poliției Județene.

Sursa citată a arătat că pentru depistarea tânărului s-a folosit  câinele de urmă, iar pentru identificarea armei şi a eventualelor elemente folosite de muniţie a fost utilizat un detector de metale.

Astfel, tânărul a fost localizat, la mai puţin de 24 de ore de la declanşarea operaţiunii, în apropierea unui fânar din zona denumita „Pârâul Ursului” din comuna Stulpicani. De asemenea, arma de vânătoare a fost găsită ascunsă în apropierea lizierei pădurii.

„În baza probatoriului administrat s-a dispus continuarea urmăririi penale față de tânărul de 23 de ani pentru comiterea infracțiunilor de furt, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă fără drept”, se precizează într-un comunicat al Poliției Județene.

 

 


Intră acum și în grupul de