Peste 1.700 de absolvenţi de liceu, de şcoală posliceală sau de facultate se află în evidenţele AJOFM Suceava


Intră acum și în grupul de

Peste 1700 de absolvenţi suceveni ai diferitelor forme de învăţământ se află în evidenţele AJOFM Suceava, 228 dintre aceştia fiind fără indemnizaţie de şomaj.

Mirela Adomnicai

Purtătorul de cuvânt al AJOFM Suceava, inspectorul Anca Capverde a declarat pentru News Bucovina că, la sfârşitul lunii octombrie, în evidenţele instituţiei figurau 1717 de absolvenţi,  iar 1489 dintre aceştia beneficiind de indemnizaţie de şomaj.

Capverde a spus că din totalul beneficiarilor de indemnizaţie de şomaj 1136 sunt absolvenţi ai şcolilor postliceale şi unităţilor liceale, 196  au studii primare, gimnaziale şi profesionale, iar 157 au studii universitare.

Ea a precizat că alţi 228 de absolvenţi sunt în evidenţele AJOFM Suceava, dar nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj, iar dintre aceştia 15 au studii primare, gimnaziale sau profesionale, 175 au studii liceale sau postliceale, iar 38 au studii universitare.

Reamintim că, la sfârşitul lunii octombrie 2015, rata şomajului în judeţul Suceava a fost 6,17 la sută, situându-se la nivelul mediei naţionale.


Intră acum și în grupul de