Imobile din Vatra Dornei și Arbore cuprinse de flăcări din cauza coşurilor de fum


Intră acum și în grupul de

Două imobile din Vatra Dornei și Arbore au fost cuprinse de flăcări, în cursul zilei de luni, din cauza coşurilor de fum amplasate necorespunzător faţă de materialele combustibile, pompierii reușind să lichideze ambele incendii în timp util.

incendiu acoperis

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată, în Vatra Dornei, incendiul a fost anunțat la ora 12:38, la fața locului fiind trimise două autospeciale.

În momentul în care pompierii au ajuns în locul indicat au constatat că flăcările se manifestau la o construcţie corp comun, în care funcţionau o spălătorie auto şi un atelier de tâmplărie. Cu toate că incendiul a fost lichidat după aproximativ o oră, flăcările au mistuit patru metri pătraţi de planşeu, 20 de metri pătraţi din pereţii interiori ai camerei centralei, 10 metri pătraţi din pereţii despărţitori şi 4 metri pătraţi de acoperiş, coşul de fum al centralei prăbuşindu-se.

Tot luni, la ora 14:52, printr-un apel la 112, a fost anunțat un incendiu la o gospodărie din comuna Arbore.

Găleată a precizat că în acest caz, pentru stingerea flăcărilor, au intervenit trei autospeciale, pompierii constatând că ardea acoperişul unei anexe, iar alte două gospodării aflate în imediata apropiere erau puse în pericol.

Militarii suceveni au reușit să lichideze incendiul în timp util, în mai puțin de o oră, diminuând pagubele. Cu toate acestea, a ars acoperişul bucătăriei de vară pe aproximativ 20 de metri pătraţi şi s-au degradat tavanul şi pereţii portanţi.

Purtătorul de cuvânt al pompierilor a menționat că nu s-au înregistrat victime în cele două incendii.

 


Intră acum și în grupul de