Proiectul de apă-canalizare din municipiul Suceava a ajuns la final. Noi lucrări de peste 22 de milioane de euro vor începe în următorii ani


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat marți dimineața, la comandamentul tehnic, că proiectul de apă-canalizare realizat din fonduri europene a ajuns la final, iar pentru următorii ani sunt prevăzute lucrări noi pentru extinderea rețelelor.

comandament

Lungu a arătat că în cei doi ani de lucrări, 2014 și 2015, firma Pfeiffer a făcut intervenții pe 138 de străzi, pe 67 dintre acestea pentru reabilitarea rețelelor de apă și canalizare, iar pe 71 de străzi s-a lucrat la extinderea rețelelor.

„Punem punct aici. A fost o perioadă de disconfort, dar eu zic că totul e bine când se termină cu bine”, a spus primarul Ion Lungu.

El a precizat că în următoarea perioadă specialiștii din primărie vor verifica străzile pe care s-a lucrat, pentru a confirma că au fost aduse la starea inițială, astfel încât să fie făcută și recepția finală.

Mai mult, Lungu a declarat faptul că proiectul de apă-canalizare va continua și în anii următori, fiind deja semnat acordul de principiu pentru extinderea rețelelor în zonele periferice ale Sucevei.

După cum a spus edilul orașului, pentru etapa a doua a proiectului, municipalitatea are prevăzute 22 de milioane de euro.

„De această dată, este vorba de extinderi în cartierele noi, mă refer în primul rând la zona Laniște, Gheorghe Doja, cartierul Tătărași, dar și la alte zone care se dezvoltă. Acest lucru se va întâmpla la anul sau în anii următori”, a precizat Lungu.

El a mai susținut că Suceava este în topul orașelor din România care au realizat proiecte de apă și canalizare, în momentul de față 96% din municipiu fiind acoperit din acest punct de vedere.

„Sunt doar vreo cinci orașe din țară care au realizate aceste proiecte și nu vom plăti penalizări de la Uniunea Europeană pe clauze de infrigement”, a spus Lungu.

Totodată, șeful municipalității a explicat și motivul pentru care Suceava a luat-o înaintea altor orașe.

„Dacă mă uit prin oraşele  învecinate, Rădăuți, Fălticeni, suntem cu un pas înaintea lor pentru că am finalizat aceste lucrări. În comandamentele pe care le-am avut am adoptat această strategie, cu biciul și cu zăhărelul, și am scos-o la capăt”, a mai spus primarul Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de