Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a început reconstrucția sediului administrativ pe locul fostei clădiri care a ars într-un incendiu la începutul anului


Intră acum și în grupul de

La zece luni după incendiul devastator de la Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, ce a mistuit și Seminarul Teologic „Mitropolitul Dosoftei”, au început lucrările de turnare a fundației pentru o nouă clădire.

santier (2)

Potrivit panoului ce anunță că în apropierea Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava” este un șantier în lucru, firma General Construct va reconstrui clădirea sediului administrativ al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Proiectul ce are ca dată de începere 9 noiembrie 2015 va trebui finalizat într-un an, cu toate că termenul de execuție a lucrărilor prevăzut în autorizație este de 36 de luni.

Totodată, pe panou se mai precizează că Primăria Suceava a emis la data de 23 octombrie a.c. autorizație de construire.

Clădirea care a deservit Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților și Seminarul Teologic „Sfântul Mitropolit Dosoftei” Suceava, de lângă Mănăstrirea „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava” a ars în întregime în data de 8 ianuarie 2015.

incendiu seminarul teologic sf ioan (10)

Potrivit pompierilor, focul a pornit de la o lampă cu combustibil gazos ce se afla în zona spălătorului.

Intervenţia de atunci a pompierilor a fost dificilă, mai ales că acţiunea de stingere a focului a fost făcută pe o vreme geroasă.

De menţionat este că acea clădire nu avea autorizaţie din partea ISU Suceava.

 


Intră acum și în grupul de