Tânărul din Stulpicani care a furat pușca de vânătoare a tatălui său a tras 16 focuri de armă în grădina locuinței


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au desfășurat sâmbătă o acțiune de amploare pentru prinderea unui tânăr de 23 de ani, din comuna Stulpicani, care a furat arma de vânătoare a tatălui său, a tras câteva focuri în grădina locuinței, după care a fugit în pădure.

arma

Potrivit cercetărilor, arma cu care a tras Răzvan Iulian Tăutu este una marca Suhll de calibru 7,65, respectiv de calibru AX65 R/16.

După cum au mai arătat cercetările, până să folosească arma de vânătoare, tânărul a distrus obiecte de mobilier și două televizoare ce se aflau în casă. Ulterior, cu arma asupra lui, Răzvan Iulian Tăutu s-a deplasat în grădina locuinței unde a tras 16 focuri de armă. După ce și-a făcut de cap în grădină, tânărul s-a îndreptat spre zona împădurită a satului având asupra lui arma de vânătoare și un număr de aproximativ 25 cartuşe, dintre care 15 cartușe cu glonț și 10 cartușe cu alice.

Pentru depistarea tânărului polițiștii au folosit câinele de urmă, iar pentru identificarea armei şi a eventualelor elemente folosite de muniţie a fost utilizat un detector de metale. Astfel, Răzvan Iulian Tăutu a fost localizat, la mai puţin de 24 de ore de la declanşarea operaţiunii, în apropierea unui fânar din zona denumita „Pârâul Ursului” din comuna Stulpicani. De asemenea, arma de vânătoare a fost găsită ascunsă în apropierea lizierei pădurii.

În acest caz procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de tânăr sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uzul de armă fără drept și distrugere. Răzvan Iulian Tăutu a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului cu propunerea luării faţă de acesta a măsurii arestării preventive timp de 30 de zile.

„Precizăm că inculpatul Răzvan Iulian Tăutu se bucură de prezumţia de nevinovăţie până la soluţionarea cauzei, printr-o hotărâre penală definitivă”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului.


Intră acum și în grupul de