Fotbal. Champions League


Intră acum și în grupul de

Grupa E

Barcelona începe în forta!

FC Barcelona – Olympique Lyon 3 – 0
Barcelona si Lyon s-au întâlnit în prima etapa a grupei E si au oferit un spectacol pe cinste, chiar daca doar spaniolii pot fi fericiti la final. Barcelona s-a impus într-o maniera categorica, cu scorul de 3-0, însa evolutia francezilor din repriza secunda îi mentine optimisti pentru restul partidelor din grupa.
Primul gol a fost anuntat de câteva ratari bune, însa acestea nu i-au ajutat pe cei de la Lyon sa previna deschiderea scorului. Messi a scapat de marcaj, pe partea stânga de atac si a sutat la poarta, mingea fiind deviata decisiv de Clerc în propria poarta, în minutul 21.
Autogolul le-a oferit spaniolilor si mai mult curaj, iar evolutia lui Henry, care a petrecut cel mai mult timp în teren pâna acum pentru Barca, a fost încurajatoare. Meciul a fost decis abia în repriza a doua, când tehnicianul campioanei Frantei, Perrin, simtind ca poate produce surpriza, a trecut de la un 4-5-1 la 4-4-2, însa Barcelona a raspuns imediat, cu Xavi pasând excelent pentru Henry, însa Vercoutre s-a opus. A urmat însa o combinatie excelenta între Deco, Iniesta si Messi, la capatul careia argentinianul a marcat, în minutul 82, tabela fiind închisa de Henry, în prelungiri, dupa o minge respinsa la sutul debutantului Giovani Dos Santos.
Au jucat formatiile:
FC Barcelona: Valdes – Zambrotta, Marquez, Milito, Abidal – Xavi (Giovani), Toure, Deco – Messi (Bojan), Ronaldinho (Iniesta),  Henry. Antrenor: Frank Rijkaard
Olympique Lyon: Vercoutre – Reveillere, Squillaci, Bodmer, Clerc – Toulalan, Kallstrom (Keita), Juninho, Belhadj (Baros) – Govou, Benzema (Benzema). Antrenor: Alain Perrin

Glasgow Rangers – VfB Stuttgart 2 – 1
În cealalta partida a grupei, Rangers a avut ceva emotii în fata campioanei Germaniei, Vfb Stuttgart, fiind nevoita sa revina de la 1-0 pentru a obtine primele trei puncte în grupa E. Echipa gazda parea sa fie la cârma partidei, dupa o prima repriza încheiata fara gol, însa s-a vazut condusa dupa 11 minute de la reluare, când Mario Gomez a spart gheata. Rangers avea însa sa revina rapid, în minutul 62, când Charlie Adam a egalat dupa pasa lui Alan Hutton, cel care a obtinut si un penalti, 15 minute mai târziu, aducând o victorie pretioasa. La oaspeti, Marica s-a aflat pe banca de rezerve, însa nu a evoluat nici macar un minut.

Grupa F

Manchester si AS Roma si-au respectat blazonul

Sporting Lisabona – Manchester United 0 – 1
Manchester United se simte bine la Lisabona, iar în acest sezon al Ligii Campionilor formatia lui Alex Ferguson a debutat cu o victorie. „Diavolii rosii” s-au impus cu 1-0 în deplasarea de la Sporting, gratie unui gol înscris de Cristiano Ronaldo, cu capul, din plonjon, împotriva fostei sale echipe.
Extrema englezilor a înscris unicul gol al partidei cu doua minute dupa trecerea unei ore de joc, dupa ce United a tinut piept presiunii de început de meci a gazdelor. Manchester a debutat cu un succes în grupa F, în deplasare, anul trecut reusind acelasi lucru împotriva unei alte echipe din capitala portughezilor, Benfica, în timp ce Sporting, care sezonul trecut debuta cu o victorie în fata lui Inter Milano, nu a reusit sa repete performanta.

AS Roma – Dinamo Kiev 2 – 0
Cristiano Ronaldo &Co. trebuie sa se concentreze acum asupra primului loc în grupa, dupa ce AS Roma, dornica de razbunare, vine în vizita pe Old Trafford, pe 2 octombrie. Romanii au început si ei sezonul cu o victorie, în fata ucrainenilor de la Dinamo Kiev, scor 2-0. Rezultatul a fost rar pus în pericol, dupa ce Simone Perrotta a oferit gazdelor avantajul în minutul opt, cu o lovitura de cap, dupa centrarea de pe partea stânga a lui Max Tonetto. Campioana Ucrainei abia a reusit sa traga un sut la poarta romanilor, mai mult de nervi, însa abia în minutul 70 victoria Romei a fost asigurata, multumita unui gol aproape inevitabil al capitanului Francesco Totti.  

Grupa G

Surpriza si nu prea!

Fenerbahce Istanbul  – Inter Milano 1 – 0
Brazilienii fac legea la Fenerbahce! Drept dovada, în partida de miercuri seara din grupa G a Ligii Campionilor, în care Fenerbahce Istanbul a primit vizita italienilor de la Internazionale Milano, nu mai putin de sase brazilieni au facut parte din primul “11” al echipei turce. Alaturi de un Roberto Carlos magnific, Alex a condus formatia din Istanbul cu o evolutie exceptionala, driblând si pasând ca un veritabil numar 10.
Controlând meciul de la un capat la altul, Fener, cum este alintata echipa din Istanbul, a reusit o victorie de zile mari împotriva campioanei Italiei din ultimii doi ani, chiar cu scorul specific echipelor din Peninsula: 1-0. Golul a fost marcat în minutul 43 al primei reprize, în urma unei actiuni admirabile a fotbalistilor turci, care i-a avut protagonisti pe trei din cei sase brazilieni prezenti în teren: dupa o pasa venita de la Roberto Carlos, Alex a centrat de la marginea careului pentru atacantul Deivid, acesta din urma înscriind cu un voleu superb.
În tabara cealalta, Inter, având si circumstante atenuante, de notorietate fiind suspendarile lui Maicon, Burdisso si Cordoba si accidentarile lui Chivu, Materazzi si Vieira, nu a jucat mai nimic. O partida rusinoasa facuta de campioana Italiei, astfel poate fi caracterizata evolutia “nerazzurri”-lor.
Au evoluat formatiile:
Fenerbahce: Volkan Demirel – Onder Turaci, Lugano, Edu, R. Carlos – Deniz Baris, Alex, Aurelio, Vederson – Kezman (Senturk), Deivid
Inter: J. Cesar – J. Zanetti, Enrique Lopez, Samuel, Maxwell – Stankovic, Dacourt (Jimenez), Cambiasso, Solari (Figo)– Suazo (Crespo), Ibrahimovic

PSV Eindhoven – TSKA Moscova 2 – 1
În a doua partida a grupei G din Liga Campionilor, PSV Eindhoven a întâlnit, pe teren propriu, formatia rusa TSKA Moscova, echipa în fata careia batavii au reusit sa se impuna cu scorul de 2-1. În urma unei dominari clare, campioana Olandei a reusit sa deschida scorul în minutul 59, atunci când Lazovic, vârful sârb adus în aceasta vara de la Vitesse, a primit pasa de la Kenneth Perez si a înscris cu un sut plasat, nedându-i nicio sansa portarului rus. Avantajul olandezilor s-a marit la capatul unui contraatac-scoala, golul fiind marcat de Kenneth Perez, printr-un sut naprasnic. Acum s-ar fi vorbit cu siguranta despre un egal daca Jo, dupa ce Vagner Love a redus din diferenta printr-o actiune personala de toata frumusetea, ar fi înscris în ultimul minut al partidei, când a ratat incredibil cu capul din fata portii.

Grupa H

Arsenal a rapus Sevilla

Arsenal Londra – FC Sevilla 3 – 0
Arsenal a câstigat partida jucata în Anglia cu FC Sevilla, detinatoarea Cupei UEFA. “Tunarii” au dominat si au învins cu 3-0 pentru a prelua postul de lider în grupa Stelei. Începutul de meci a apartinut gazdelor care au deschis scorul, chiar daca norocos. Fabregas a executat o lovitura libera, mingea a fost deviata de Escude si l-a învins pe Palop.  Sevilla s-a vazut abia în finalul reprizei, când un sut al lui Kanoute a trecut printre picioarele lui Clichy, iar Almunia a respins în corner.
Spaniolii au fost aproape sa egaleze în minutul 45, însa Kanoute nu a ajuns sa trimita cu capul, decisiv, o centrare buna a lui Poulsen. Arsenal s-a desprins la un sfert de ora distanta de startul partii secunde. Din nou faza fixa, lovitura libera, a centrat Fabregas, iar Van Persie, demarcat în apropierea portii, a trimis fara frica pentru 2-0.
Cea mai buna ocazie de gol a oaspetilor s-a consumat în minutul 64. Senderos nu a putut respinge cum trebuie, iar Jose Luis Marti s-a trezit cu mingea pe tava, dar nu a gasit spatiul portii. Cam oriunde ar fi dat, ar fi fost gol.
Eduardo a marcat pentru 3-0 în minutele de prelungire pentru a încheia o seara perfecta pentru Arsenal. În etapa a doua “tunarii” vin în Ghencea…


Intră acum și în grupul de