Fotbal. Liga a III-a – Derbi judetean


Intră acum și în grupul de

Juventus Falticeni  –  CSM Raraul C-lung Moldovenesc, vineri, ora 17, stadion “Nada Florilor” – Falticeni  
Vineri, la Falticeni, are loc primul derbi judetean al Seriei I din Liga a III-a. Atât CS Juventus, cât si CSM Raraul se afla în a doua jumatate a clasamentului, dupa disputarea primelor 5 etape. Pentru ambele formatii, punctele puse în joc sunt foarte importante. Elevii lui Ovidiu Murariu, Bogdan Grosu si Marius Lup au ocazia sa se reabiliteze în fata propriilor suporteri, care nu au uitat înca dezastrul de la ultimul meci de acasa, 0-5 cu Poli II Iasi. De partea cealalta, câmpulungenii lui Relu Buliga si Mihai Eremia se afla în subsolul clasamentului, locul 16 cu doar 2 puncte, fara nicio victorie.
Falticenenii au totusi un moral mai bun, întrucât în etapa precedenta au obtinut o victorie la limita pe terenul formatiei Leonard Pascani. Raraul a pierdut acasa, 0-1 cu Poli II Iasi fiind în acest moment pe un loc retrogradabil.
Pe teren propriu, fotbalistii falticeneni au la activ un singur succes, mai îngrijoratoare fiind ineficacitatea atacantilor, în 5 etape Juventus având doar 3 goluri marcate. CSM Raraul sta mai bine la acest capitol, câmpulungenii având trecute în cont 4 reusite, dar numai una pe teren strain, unde nu a obtinut deocamdata niciun punct.
Experienta sezonului precedent petrecut în Liga a III-a confera gazdelor statutul de favoriti în întâlnirea de azi mai ales ca, în cazul unui succes, formatia falticeneana ar putea avansa câteva pozitii bune în clasament.
Meciul va fi arbitrat de o brigada brasoveana cu Mihai Hârla, la centru, ajutat la cele doua margini de Liviu Enciu si Mihai Cantemir. Observator la acest meci va fi Constantin Vadana, din Piatra Neamt.

CFR Pascani  –  Cetatea Suceava, vineri, ora 17
Dupa cinci etape, Cetatea a devenit spaima echipelor din Seria I a Ligii a III-a. Cu 15 puncte si un golaveraj de 22-0, sucevenii domina esalonul al treilea.
Vineri, elevii lui Marian Pana vor evolua la Pascani în compania echipei fanion a orasului, CFR. Gazdele au la activ doua victorii pe teren propriu, 2-1 cu CSM Raraul si 3-0, la masa verde, cu nou promovata Bujorul Tg. Bujor.
Pe lânga obtinerea celor 3 puncte puse în joc, sucevenii vor sa pastreze si dupa aceasta runda cifra 0 în rubrica golurilor primite, goalkeeper ul Andrei Rohetki fiind convins ca echipa sa nu va primi gol câteva etape bune de campionat.
Fara Vespazian Colban  – accidentat, si Tudor Homneac – suspendat, în primul “11”, Pana si Cristescu vor miza pe cuplul de atacanti Dicher-Iordache, cel din urma reusind sa marcheze în doua etape nu mai putin de 5 goluri.
Cu Onciu, Cojenel si Celpan într-o forma de zile mari, la mijlocul terenului, si un Nicolau pe postul de coordonator al defensivei, Cetatea are sanse destul de mari sa-si treaca în cont un nou succes, al saselea consecutiv al sezonului.
În clasamentul meciurilor disputate pe teren strain, sucevenii sunt devansati de Poli II Iasi, echipa care are însa 3 partide disputate, toate câstigate, spre deosebire de galben-albastri, care au doar doua succese: 3-0 cu CF Braila si 7-0 cu Ceahlaul II.
Partida va fi condusa la centru de romascanul Ionut Nacu iar la cele doua linii se vor afla Catalin Oprisanu si Daniel Hulubei, ambii din Vaslui. Observatorul delegat la acest joc este Iordan Angelescu (Bucuresti).

Programul etapei a VI-a (vineri, 21 septembrie)
Otelul II Galati  –  Bujorul Târgu Bujor
Poli II Iasi  –  FCM Bacau II  
Juventus Falticeni  –  CSM Raraul C-lung Moldovenesc  
Laminorul Roman  –  Pambac Bacau  
Willy Bacau  –  FC Bârlad  
CFR Pascani  –  Cetate Suceava
Ceahlaul II Piatra Neamt  –  Cetatea Târgu Neamt
Aerostar Bacau  –  Politehnica Galati    
CF Braila  –  Leonard Pascani    


Intră acum și în grupul de