Fotbal. Cupa UEFA – Prima sansa la calificare


Intră acum și în grupul de

FC Nurnberg – Rapid 0 – 0
FC Nurnberg si Rapid Bucuresti au terminat la egalitate, 0-0, joi seara, la Nurnberg, în prima mansa a turului I al Cupei UEFA la fotbal. Rapid a facut un joc bun si a mai îndulcit amarul adus de prestatiile celorlalte doua echipe românesti în cupele europene, Steaua si Dinamo. Giulestenii au reconfirmat rezultatele bune obtinute în ultimii ani în fata echipelor germane, având sanse considerabile de calificare. Elevii lui Bergodi au început meciul cu Nurnberg destul de curajos, iar Cesinha a sutat pe lânga poarta în min. 2. Nurnberg a dominat teritorial în prima parte, iar Charisteas a semnat prima ocazie a gazdelor, lovitura sa de cap trecând peste poarta, în minutul 9. Acelasi Cesinha, un minut mai târziu a tras bine, însa portarul ceh Blazek a aparat.

Au urmat câteva suturi de la distanta, la ambele porti, Mintal (12), Buga (20), pentru ca grecul Charisteas sa iroseasca o mare sansa de a deschide scorul, în minutul 25. Un minut mai târziu, Grigorie trage pe lânga tinta din pozitie buna. Boya e gata sa-l surprinda pe Blazek, de la 35 de metri (31), iar apoi Buga (37) îl tinteste pe portarul lui Nurnberg din marginea careului. Prelungirile primei parti apartine gazdelor, cu doua suturi periculoase: Andrade acorda corner la sutul lui Kluge (45+1), iar Reinhardt a tras violent, însa peste poarta (45+2). Giulestenii au o sansa buna în debutul reprizei secunde, când Sapunaru a reluat spre poarta, dar Blazek a retinut în cele din urma (49). Jocul se desfasoara în general la mijlocul terenului, dar nemtii reusesc o faza frumoasa, finalizata de Kristiansen, cu un sut departe de poarta (60).

Charisteas nu reuseste sa reia spre poarta (63), Andrade prinde lobul lui Misimovic (64), Kristiansen (65) si Misimovic (77) trag peste poarta. Rapid cedeaza tot mai mult teren, iar Nurnberg, cu exceptia a putine momente, se afla mereu în ofensiva. Finalul este de foc pentru Rapid. Charisteas are o ocazie imensa, dar trimite pe lânga poarta, din pozitie foarte buna, dupa o nesincronizare pe centrul apararii giulestene (84), iar Engelhardt nu reuseste sa împinga balonul în poarta de la numai trei metri (87). Mansa secunda este programata pe Stadionul Giulesti, pe 4 octombrie, de la ora 17:00. Rapidul pastreaza prima sansa de calificare pentru al treilea an consecutiv în grupele Cupei UEFA si totodata adauga primele zecimi de punct în clsamentul coeficientilor UEFA, extrem de sarac în acest an. Au evoluat echipele: FC Nurnberg: Blazek – Reinhardt, Wolf, Galasek, Pinola – Kristiansen (Benko, 86), Mnari (Joshua Kennedy, 74), Mintal, Peer Kluge (Engelhardt, 64), Misimovic – Charisteas. Antrenor: Hans Meyer. Rapid: Elinton Andrade – Sapunaru, Vasile Maftei, Perja, Bozovic – Maldarasanu, Grigore, St. Grigorie (Emil Dica, 64) – Cesinha (Mazilu, 90+1), Boya, Buga (Burdujan, 46). Antrenor: Cristriano Bergodi.


Intră acum și în grupul de