„Daca vor avea nevoie de mine sa-mi spuna, daca nu, la revedere”


Intră acum și în grupul de

Organizatia municipala PD Suceava a carei conducere a fost dizolvata în urma cu trei luni dupa ce vicepresedintele PD, Ioan Oltean, a constatat grave deficiente de organizare, are de sâmbata o noua conducere. În cadrul alegerilor, omul de afaceri sucevean Florin Olaru a fost ales presedinte al organizatiei municipale, cu 112 voturi fata de contracandidatul sau, Cristina Iordachel, presedintele CAS Suceava, care a fost votata de 41 de membri de partid. Avocatii Radu Ursu si Mihai Stefanoaia au fost alesi presedinte executiv, respectiv secretar general al organizatiei municipale PD Suceava. În ceea ce-l priveste pe fostul presedinte, Neculai Barba, acesta a obtinut una din functiile de vicepresedinte. Sedinta de alegeri a fost condusa de vicepresedintele PD, Ioan Oltean. Acesta a spus ca Suceava a fost o baza electorala importanta pentru PD, pe care a pierdut-o acum zece ani, de aceea le-a transmis membrilor suceveni ca recucerirea bazei electorale sucevene depinde de noua conducere a organizatiei.

Printre cei care si-au depus initial candidatura a fost si Brândusel Nichitean, fost lider al organizatiei judetene, dar a renuntat în a mai candida. Brândusel Nichitean si-a pierdut functiile din partid dupa ce la alegerile parlamentare din 2004 a fost prins votând de cinci ori, s-a retras din cursa. Referindu-se la retragerea s-a din cursa acesta, a mentionat ca nu a scapat de fantoma votului multiplu din 2004, care i se reproseaza mereu si, desi a revenit în PD sa faca treaba, nu mai candideaza “în semn de protest fata de biletele, telefoane si alte mizerii”. „Daca vor avea nevoie de mine sa-mi spuna, daca nu, la revedere”, a afirmat Bândusel Nichitean.

La finele sedintei Cristina Iordachel a declarat presei ca spera ca noul presedinte ales sa aiba forta de a se impune în PD si sa gaseasca resursele necesare pentru aducerea PD pe primul loc între partidele din municipiul resedinta de judet. Noul presedinte ales a declarat la finalul „maratonului” de alegeri ca este onorat de decizia membrilor PD. „Votul ma onoreaza si ma responsabilizeaza. Din punctul meu de vedere la aceste alegeri nu au existat învinsi si învingatori ci doar un singur câstigator, PD Suceava. Îi astept pe toti democratii autentici sa fie alaturi de mine si echipa nou formata la conducerea partidului pentru a izbândi în competitiile grele care urmeaza”, a spus în fata salii Florin Olaru.

Acesta a mai declarat ca în perioada urmatoare va urma evaluarea structurilor existente si „identificarea solutiilor pentru eficientizarea activitatii organizatiei”. Noul BPL este format din urmatoarele persoane: Radu Ursu – presedinte executiv, Mihai Stefanoaia-secretar general, Constantin Enea, Mugur Corlatan, Monica Sandulescu, Cornel Parasca, Niculai Barba, Catalin Popescu, Constantin Tataranu, Eugen Latis si Mircea Stan – vicepresedinti. Postul de trezorier a fost ocupat de Elena Axinte.


Intră acum și în grupul de