TENIS – Poveste cu final fericit


Intră acum și în grupul de

Selectionata tarii noastre deplasata în acest weekend la Osaka pentru întâlnirea cu Japonia a trecut prin emotii incredibile. Barajul pentru mentinerea în Grupa Mondiala a fost mai dificil decât multi s-ar fi asteptat, tenismenii niponi evoluând în fiecare meci ca si cum nu ar mai fi fost ziua de mâine. Din fericire, Andrei Pavel si Victor Hanescu si-au facut pe deplin datoria si au evitat o catastrofa ce la un moment dat parea de neocolit. Dupa primele doua zile ale întâlnirii, sportivii din Tara Soarelui Rasare aveau un surprinzator avantaj, scor 2-1.

Duminica dimineata, toate sperantele noastre erau în mâinile lui Andrei Pavel. Începutul a fost unul complet pesimist, „Cneazul” pierzând primele doua seturi la tie-brak, în urma unor servicii fara cusur ale lui Takao Suzuki. Pentru Andrei însa, atunci avea sa înceapa meciul cu adevarat. Sportivul nostru a câstigat cel de-al treilea act fara drept de apel, scor 6-1, stricând petrecerea nipona ce se pregatea la Osaka. Cu un moral ridicat, Pavel s-a impus si în setul patru, egalând situatia si ducând meciul în decisiv. Revenit din pumni, Suzuki însa si-a amintit ca poate servi puternic si s-a tinut cât se poate de bine. Nici compatriotul nostru însa nu s-a lasat mai prejos.

Dupa opt game-uri în decisiv, tabela nipona arata scor egal, 4-4. „Cneazul” însa si-a ales cum nu se putea mai bine momentul „minunii”. Break în game-ul noua si concratizarea serviciului în cel cu numarul zece. 6-7, 6-7, 6-1, 6-4, 6-4 si Andrei Pavel a câstigat un meci de-a dreptul fantastic. „Este întotdeauna greu sa revii dupa doua seturi pierdute. Nu l-am subestimat pe Takao Suzuki nicio clipa. La vânatoare, nu trebuie sa subestimezi niciodata ursul ranit”, a declarat „Cneazul” dupa meci. Toate sperantele noastre era în acel moment în racheta lui Hanescu, în partida cu Go Soeda… Grupa sau „Groapa” Mondiala?! Aceasta era întrebarea pe care si-o puneau toti fanii sportului alb din tara noastra înaintea partidei decisive a barajului cu Japonia. Umilit vineri în meciul de deschidere a întâlnirii de catre Takao Suzuki, Victor Hanescu a facut o figura mult mai frumosa în partida cu tânarul Go Soeda.

Primul set a fost unul la discretia compatriotului nostru: 6-3 si capitanul-nejucator al delegatiei României, Florin Segarceanu, îsi freca palmele de bucurie. Actul secund însa avea sa ne puna pe toti pe gânduri. Niponul obtine un break surprinzator si, cu scorul de 7-5, egaleaza la seturi. Momentul psihologic al partidei, dar si al întregii întâlniri, a fost cu siguranta setul cu numarul trei. Dupa ce au mers cap la cap pâna la scorul de 6-6, Hanescu si Soeda au oferit publicului din arena de la Osaka un tie-brak de vis pentru noi, dar de cosmar pentru japonezi. Desi sportivul nipon a avut minge de set, Hanescu a aratat o ambitie si o forta de nedescris si a reusit, în extremis, sa îsi adjudece si actul al treilea.

Dramatismul însa nu avea sa ocoleasca desfasurarea aprigului duel nici în setul al patrulea. Ca si în runda precedenta, cei doi sportivi si-au câstigat toate serviciile, ducând din nou setul în tie-break. Din fericire pentru noi, Andrei Hanescu si-a amintit ca a fost cândva numarul 32 mondial si a câstigat si acest game decisiv si odata cu el si meciul, asigurând prezenta tarii noastre si la anul în primele 16 echipe din Cupa Davis.


Intră acum și în grupul de