FOTBAL – Comisia de disciplina a AJF


Intră acum și în grupul de

A fost o saptamâna în care au lipsit de pe masa comisiei, a cazurilor complicate, cu agresari ale arbitrilor, ale jucatorilor sau oficialilor. Cu alte cuvinte a fost o saptamâna mai linistita.
– La jocul CSM Raraul Câmpulung – CS Gura Humorului, juniori C, nascuti 1993 si mai tineri, jucatorul Sandu Paul de la Raraul a fost eliminat din joc pentru evitarea înscrierii unui gol de catre echipa adversa prin oprirea mingii cu mâna. Comisia a hotarât suspendarea jucatorului pentru o etapa si 15 lei penalitate sportiva.
– La jocul Juventus II Falticeni – Foresta Moldovita, Liga a IV-a, seniori, au fost eliminati din joc, jucatorii Ilie Paduraru si Vasile Nitu, ambii de la Foresta Moldovita pentru cumul de cartonase galbene. Comisia a hotarât suspendarea ambilor jucatori pentru o etapa si 20 lei penalitate sportiva.
– La jocul Bucovina Badeuti – Zimbrul Siret, Liga a IV-a seniori, înainte de începerea jocului, delegatul echipei din Siret a contestat programarea jocului pe terenul din Fratautii Vechi pe motiv ca baza sportiva nu este omologata pentru jocurile din Liga a IV-a. Tot în acest joc au fost eliminati din teren pentru bruscari reciproce jucatorii D-tru Cazac – Bucovina Badeuti si Catalin Alexandrescu – Zimbrul. Comisia a hotarât:
–    respinge contestatia ca fiind netaxata si sanctioneaza cu avertisment AS Zimbrul Siret;
–    sanctioneaza jucatorii D-tru Cazac – Bucovina si Catalin Alexandrescu – Zimbrul cu câte o etapa de suspendare si 20 lei penalitate sportiva.
– La jocul Rapid CFR Suceava – Bradul Putna, Liga a IV-a, seniori, în minutul 66, jucatorul Zubas Vasile – Bradul a vazut cartonasul rosu dupa ce în doar 20 de secunde l-a vazut de doua ori pe cel galben pentru proteste la deciziile arbitrului. Comisia l-a sanctionat cu o etapa de suspendare si 50 lei penalitate sportiva.
– La jocul Locomotiva Zvoristea – FC Marginea Liga a IV-a, din raportul de arbitraj rezulta ca jucatorii echipei Locomotiva Zvoristea au primit 5 galbene în acest joc. Comisia sanctioneaza AS Locomotiva Zvoristea cu penalitate sportiva de 50 lei pentru conduita nesportiva a echipei conf. art 16, pct. 1 din RD AJF.
– La jocul Inter Capu Câmpului – Victoria Paltinoasa, Liga a V-a, a fost eliminat din joc pentru doua galbene D-tru Carpiuc de la Inter Capu Câmpului. El a fost sanctionat cu o etapa de suspendare si 20 lei penalitate sportiva.
– La jocul Minerul Iacobeni – Ciocanesti – Florconstruct Patrauti, Liga a IV-a, seniori, în minutul 20 a fost trimis în tribuna, unul din delegatii echipei Florconstruct pentru proteste vehemente, injurii si amenintari la adresa brigazii de arbitri. Comisia a hotarât sanctionarea lui Holban Vasile cu trei etape de suspendare din orice functie care îi da dreptul sa fie trecut în raportul de arbitraj si pe banca de rezerve a echipei si o penalitate sportiva de 100 lei.

Subcomisia de disciplina a arbitrilor

În sedinta din 20.09.2007 a fost luat în discutie cazul: arbitrul asistent Tabarcea Catalin – Suceava, la jocul Inter Capu Câmpului – Victoria Paltinoasa, Liga a V-a, a primit nota 6 din partea observatorului partidei pentru nesiguranta în decizie si semnalizari fara consecinte directe asupra rezultatului partidei.
Subcomisia a hotarât sanctionarea arbitrului asistent Tabarcea Catalin cu o etapa de suspendare.


Intră acum și în grupul de