Urmărire în noapte, pe o distanță de 20 de kilometri și nouă focuri de armă pentru oprirea unei mașini. Trei tinere au fost reținute

O urmărire spectaculoasă, cu focuri de armă, a avut loc în noaptea de luni spre marți, la Rădăuți, pentru prinderea unor hoți.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, Poliția municipiului Rădăuți a fost sesizată, marți  la ora 01.50, de către un agent de pază la o societate de profil, despre faptul că împreună cu un coleg de al său, au surprins mai multe persoane la furat la un magazin situat pe str. Grănicerului din localitate.

Două patrule de ordine publică au fost îndrumate de îndată către locaţia indicată, fiind găsiţi agenţii de pază care le-au relatat poliţiştilor că au observat doi bărbați în timp ce sustrăgeau dintr-un magazin mai multe bunuri, alimentare şi nealimentare.

blocare in trafic auto contrabanda urmarire

Cei doi agenţi de pază au încercat să îi oprească pe cei doi bărbaţi, dar nu au reuşit, autorii urcându-se într-un autoturism şi părăsind zona.

Una din patrule a rămas a locul faptei pentru investigarea criminalistică iar cealaltă patrulă, formată din doi agenţi de poliţie a efectuat căutări pe raza orașului, reușind la orele 02.35 să identifice autoturismul în cauză pe str. Putnei, în timp ce se deplasa spre ieșirea din oraș. Au pornit în urmărirea autoturismului suspect, cu girofarurile aprinse, însă autorii nu s-au suspus somațiilor făcute cu semnalele acustice şi luminoase.

Pe parcursul urmăririi, pasagerii din maşina respectivă au încercat să arunce din vehicul mai multe bunuri.

Întrucât persoanele bănuite nu s-au supus somaţiilor şi au continuat deplasarea, încercând să îşi asigure scăparea, unul dintre poliţişti a efectuat două focuri de avertisment și apoi în timpul urmăririi, alte cinci focuri asupra pneurilor.

În urma acţiunii desfăşurate, s-a reușit imobilizarea autoturismului pe raza comunei Voitinel, după aproximativ 20 km. de urmărire. Agenții s-au deplasat către autoturismul blocat din care mai multe persoane au încercat să fugă. Poliţiştii au imobilizat şi reţinut trei tinere care au încercat și ele să părăsească autoturismul.

Pentru oprirea celor doi autori s-a mai executat un foc de avertisment în plan vertical şi unul în direcţia de deplasare a acestora, însă aceştia au fugit spre zona cu vegetaţie.

Cele trei persoane reţinute au fost identificate ca fiind tinere cu vârste cuprinse între 15 şi 25 de ani din comunele Sucevița, Marginea și Arbore.

Cu ocazia audierii persoanelor reţinute s-a stabilit şi identitatea autorilor, faţă de aceştia fiind dispuse măsuri de urmărire în vederea localizării şi reţinerii.

Autoturismul folosit de autori a fost indisponibilizat la sediul poliţiei, în interiorul acestuia fiind identificate şi alte bunuri sustrase.

Cercetările sunt continuate de poliţişti în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor săvârşirii faptelor şi a participaţiei penale a celor implicaţi.

loading...