Suceava Noastră îi sugerează lui Ion Lungu sloganul viitoarei campanii electorale: „Vreau al 4-lea mandat/Să mai prind un asfaltat!”


Intră acum și în grupul de

Asociaţia civică Suceava Noastră a transmis, marţi, o a treia Alertă Civică privind calitatea asfaltărilor efectuate în municipiu şi îi sugerează lui Ion Lungu un slogan al campaniei electorale viitoare : „Vreau al 4-lea mandat/Să mai prind un asfaltat!”.

În Alerta Civică nr. 3, iniţiatorul Asociaţiei Suceava Noastră, Dan Ioan Cuşnir, atrage atenţia asupra calităţii îndoielnice a „marii asfaltări” din perioada 2010-2011 şi se întreabă când se vor executa în Suceava lucrări trainice, durabile, rezistente, la preţul corect.

asfalt zona Metro 2

Vă prezentăm integral această alertă civică:

„Domnule Ion Lungu,

Aţi anunţat că veţi câştiga al 4-lea mandat la Primăria Sucevei. Probabil că deviza electorală va fi „Vreau al 4-lea mandat/Să mai prind un asfaltat!”. Poate că aşa se explică şi calitatea îndoielnică a „marii asfaltări” din perioada 2010-2011, când a avut loc o intervenţie de amploare asupra carosabilului şi cu un deranj semnificativ pentru cetăţenii Sucevei.  Ați știut că peste doar câţiva ani va trebui, ca tot dumneavoastră, să fiţi ordonator de credite pentru a asfalta din nou artera principală a Sucevei. Timp de aproape 2 ani, practic circulaţia pe artera principala a Sucevei a fost paralizată, şi Sucevenii au trebuit să fie înţelegători pentru că, nu-i așa, se realiza un proiect foarte important, dar care va rezista foarte puțin.

Nu este o surpriză pentru nimeni faptul că după doar 4-5 ani, asfaltul este vălurit şi plin de crăpături. Nu se aştepta nimeni că în timpul mandatelor marca Ion Lungu să se facă ceva trainic şi durabil.

Poate că odată şi odată, procurorii va vor adresa şi următoarele întrebări:

– A verificat cineva calitatea lucrărilor executate?

– Termenele de garanţie sunt conforme şi în concordanţă cu amploarea și valoarea lucrării?

– În caietul de sarcini era prevăzută folosirea agregatelor (cribluri) de carieră, mult mai rezistente la uzură? S-au folosit agregate concasate de râu, mai puţin rezistente dar şi mult mai ieftine şi cu costuri de transport mai mici? S-au decontat agregate de râu la preţ de agregate de carieră?

Noi va întrebăm doar atât: Când se vor realiza şi în Suceava, lucrări trainice, durabile, rezistente, la preţul corect?

Pentru ca prăduirea Sucevei să înceteze, Trebuie Să ne Luăm Oraşul Înapoi! Pas cu Pas!

Dan Cușnir, Iniţiator Suceava Noastră”, se arată în document.


Intră acum și în grupul de