Acţiune în forţă a Poliţiei Suceava. Tineri suceveni acuzaţi de constituirea unei reţele de prostituţie în Torino au fost reţinuţi


Intră acum și în grupul de

Peste 20 de poliţişti judiciarişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – IPJ Suceava, cu sprijinul luptătorilor Serviciului de Acţiuni Speciale au reuşit, marţi, să localizeze şi să reţină şase persoane pe numele cărora fuseseră emise mandate europene de arestare emise de autorităţile italiene din Torino.

accident noaptea, politie

Astfel, începând cu ora 07.00, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, sprijiniţi de poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Salcea şi Poliţiei Municipiului Rădăuţi, însoţiţi de luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale  au pus în executare a şase mandate europene de arestare, emise de autorităţile italiene, pe numele unor tineri din oraşul Salcea, municipiile Suceava şi Bacău şi comuna Horodnic de Sus.

Cei şase tineri urmăriţi la nivel european s-au constituit, pe teritoriul statului italian, într-un grup infracţional specializat în exploatarea şi favorizarea prostituţiei, iar faptele de care sunt acuzaţi membrii grupului au fost comise în perioada iunie – august 2013 în zona Torino.

Toate cele şase persoane urmărite european, cinci bărbaţi şi o femeie au fost localizate şi s-au dispus măsuri specifice pentru reţinerea acestora în condiţii de siguranţă, precizează sursa citată.

Astfel, un tânăr de 23 de ani din oraşul Salcea a fost localizat şi reţinut pe raza municipiului Suceava, un bărbat de 40 de ani din municipiul Suceava a fost localizat şi reţinut pe raza localităţii de domiciliu, iar un alt tânăr de 20 de ani din municipiul Suceava a fost localizat pe raza comunei Bălăceana.

Alte două persoane urmărite, un tânăr de 27 de ani din comuna Horodnic de Sus  şi o tânără de 26 de ani din municipiul Bacău au fost localizaţi într-un vehicul ce se deplasa pe DN2, iar cu sprijinul echipajelor de poliţie rutieră, autoturismul a fost blocat pe raza localităţii Spătăreşti, iar cei doi au fost reţinuţi.

Toate persoanele au fost reţinute şi conduse la sediul IPJ Suceava, fiind introduse în arestul poliţiei, urmând să fie prezentate Curţii de Apel Suceava în vederea confirmării mandatelor europene de arestare.


Intră acum și în grupul de