Județul Suceava intră sub Cod Galben de ninsori. La munte, se va depune un strat consistent de zăpadă


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis miercuri, la ora 14.00, o atenționare Cod Galben de ninsori ce cuprinde 26 de județe din țară, printre care și Suceava.

Astfel, potrivit meteorologilor,  începând de joi dimineață și până vineri dimineață, sunt așteptate ninsori, depunerea unui strat consistent de zăpadă și cantităţi importante de apă.

În intervalul menţionat, precipitaţiile vor cuprinde treptat majoritatea regiunilor şi se vor intensifica. Local în Moldova şi Transilvania şi pe arii extinse în zona montană vor fi mai ales ninsori şi lapoviţă, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, cu precădere în Carpaţii Meridionali şi Orientali.

cod galben ninsori
În regiunile sudice şi sud-estice vor predomina ploile, iar cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 35 l/mp. Totodată, în aceste regiuni, dar şi la munte, vântul va avea intensificări temporare, pe arii restrânse depăşind la rafală 50…55 km/h.


ANM mai precizează că ninsori, slabe cantitativ, se vor semnala şi în după-amiaza zilei de miercuri, 25 noiembrie şi în prima parte a nopţii de miercuri spre joi (25/26.11) în nord-est, centru, precum şi în zonele de deal şi de munte.


Precipitaţiile vor continua şi în zilele care urmează şi vor fi intervale în care ele vor fi abundente. (Irina Lițu)


Intră acum și în grupul de