Campania “16 Zile de activism împotriva violenţei şi respectarea demnităţii” – D.A.R. a fost demarată la Suceava


Intră acum și în grupul de

La Prefectura Suceava a avut loc miercuri, conferinţa de deschidere a celei de-a V-a ediţii a campaniei “16 Zile de activism împotriva violenţei şi respectarea demnităţii”, denumită D.A.R. (Dăruiește. Ajută. Respectă).

Această acţiune are ca obiectiv informarea si conștientizarea societăţii civile cu privire la consecințele negative ale violenţei în familie, insistând asupra măsurilor care trebuie luate pentru prevenirea şi combaterea acestui fenomen, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Suceava.

Potrivit sursei citate, în cadrul acestei campanii sunt conturate diferite acţiuni, printre care amintim Proiectul “Suportul victimelor violenţei prin abordarea discriminării multiple”, promovat de Fundaţia Centrul de Mediere şi Securitate Comunitară, cât şi cursuri de formare pentru specialiştii care lucrează în prevenirea şi combaterea violentei domestice asupra copilului, susţinute de reprezentanţi ai Organizaţiei ”Salvaţi Copiii” – Filiala Suceava.

palatul administrativ prefectura consiliul judetean (3)

Finalul acestei campanii va fi marcat printr-o acţiune de comemorare a victimelor violenţei în familie, ce va avea loc în data de 11 decembrie a.c., la Statuia ”Bucovina Înaripată” din centrul Municipiului Suceava.

”Toate aceste evenimente au ca scop promovarea participării şi sensibilizării comunităţii la prevenirea şi combaterea violenţei domestice şi protejarea eficientă a persoanelor supuse acestor traume.

Mai multă implicare, mai multă responsabilizare din partea fiecăruia ar diminua semnificativ actele de violentă asupra femeii în Romania, aceasta fiind şi deviza sub care se desfăşoară anul acesta Campania D.A.R.”, se mai subliniază în comunicatul Prefecturii Suceava.

Campania D.A.R. se derulează pe o perioadă de 16 zile, în cadrul parteneriatului activ încheiat între Instituţia Prefectului, Asociaţia SEVA, Comisia Judeţeană pentru Egalitatea de Şanse, Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Suceava şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava.

Data de 25 Noiembrie marchează în întreaga lume ”Ziua Internațională de luptă împotriva violenţei asupra femeilor”. România, ca stat democratic European, promovează o politică publică integrată în direcţia prevenirii şi controlului infracţionalităţii în domeniul violenţei în familie, având în vedere că violenţa pe motive de gen este o problemă complexă care aduce o gravă atingere democraţiei şi implică atât protecţia integrităţii personale a victimelor, cât şi protejarea intereselor sociale comune, precum libertatea şi democraţia.


Intră acum și în grupul de