Fotbal. Liga I – Ganea, model pentru Gerlem!?


Intră acum și în grupul de

UTA Arad – Steaua 1 – 1
Italienii au preluat controlul Bucurestiului! Fostul colaborator al actualului tehnician al lui Dinamo, Massimo Pedrazzini, si-a început însa într-un mod neplacut cariera de antrenor principal, cu un egal la Arad, cu UTA.
Partida, începuta sub auspiciul declaratiei lui Gigi Becali conform careia Lacatus este favorit la preluarea Stelei, a debutat cu atacurile în valuri ale gazdelor. Prima faza controversata a avut loc chiar în minutul sapte, când Baltoi a fost oprit din goana sa dupa gol, tusierul indicând un offside destul de suspect. Dupa doar doua minute, elevii lui Marius Lacatus au fost aproape de a marca, Todea ratând însa din 10 metri. La poarta cealalta, Nicolae Dica a trecut si el pe lânga gol, reluând pe lânga poarta din doar sase metri. Si cum ghinioanele vin la Steaua câte doua, Goian si Lovin s-au accidentat în chiar minutul 15, fiind înlocuiti cu Baciu si Cristocea, transformând totodata gruparea ros-albastra într-una ceva mai ofensiva. Pe fondul scandarilor fanilor din tribune – „Hagi, Hagi!” – gazdele rateaza ocazii dupa ocazii, prin Frasineanu si Mircea Ilie. Dupa un nou sut trimis peste poarta de Victoras Iacob, cele doua echipe intra la cabine fara motive prea mari de bucurie.
Daca primul act nu a stralucit, cea de-a doua repriza avea sa aiba însa de toate. Prima data, un gol al oaspetilor, stelistii punctând prin Banel Nicolita în minutul 58 – sut din interiorul careului, în urma unei devieri a „turnului de control” Victoras Iacob. Apoi, o schimbare inspirata din partea lui Lacatus, tehnicianul gazdelor introducându-l în teren pe brazilianul Edson. Mai apoi, în minutul 74, un cartonas rosu – Steaua a ramas în 10 oameni, dupa ce acelasi Iacob a fost eliminat în urma unui cot aplicat în figura lui Chita. Si, în final, cireasa de pe tort: Edson egaleaza, cu doar opt minute înainte de final, dintr-un penalty corect acordat pentru un hent în careu al lui Ovidiu Petre. Si ca si cum nu ar fi fost de ajuns, partida s-a încheiat într-o atmosfera de Revolutie, întreg stadionul scandând împotriva lui Gigi Becali.
Au evoluat urmatoarele formatii:
UTA: Tudor – Biucan, Hora, Chita, Todae – Simao, Varga, Balan, Frasineanu – Baltoi, Ilie.
Steaua: Zapata – Badoi, Goian, Rada, P.Marin – Surdu, Ov.Petre, Lovin, Nicolita – Dica, Iacob.

Pandurii Tg. Jiu – Farul Constanta     0 – 1
Farul Constanta a câstigat partida de la Târgu Jiu, cu Pandurii, cu 1-0, printr-un gol marcat de Maxim, în minutul 68. Acesta a deschis scorul dintr-o lovitura libera executata cu pamântul, de pe partea dreapta, care l-a pacalit pe portarul Guso, trecându-si în cont totodata al treilea gol în primul esalon.
Constantenii au câstigat partida în ciuda faptului ca din minutul 42 au evoluat în inferioritate numerica, dupa un incident care l-a avut în prim-plan pe atacantul brazilian Willam Gerlem, care a încercat sa-i fure stilul lui Ganea. Gerlem a primit cartonasul rosu, fiind eliminat în urma unei altercatii cu fundasul gazdelor Constant Djapka, pe care l-a lovit, provocând o încaierare între mai multi jucatori. Tusierul Monica Rigo a fost cea care i-a semnalizat centralului Tiberiu Lajos incidentul în urma caruia brazilianul a fost eliminat, iar Gerlem s-a îndreptat furios spre aceasta, reprosându-i decizia luata si fiind blocat de Chibulcutean pentru a nu o lovi pe asistenta.
Înainte de a parasi terenul, Gerlem a mai încercat în câteva rânduri sa ajunga la Rigo, însa a fost împiedicat de colegi si de adversari si în cele din urma a fost scos, plângând, în afara suprafetei de joc.

Unirea Urziceni – Ceahlaul Piatra Neamt 2 – 0
Partida de campionat dintre Unirea Urziceni si Ceahlaul Piatra Neamt, din cadrul etapei cu mumarul 8 a Ligii I, era considerata de mai toata lumea dezechilibrata, dat fiind faptul ca, înaintea acestei întâlniri, formatia gazda avea proncentaj maxim în meciurile de pe teren propriu, în timp ce Ceahlaul nu reusise sa câstige niciun punct în partidele din deplasare. Si majoritatea nu avea sa se însele!
Supusa unui joc confuz la mijlocul terenului si plin de duritati, echipa Urziceniului fiind nevoita sa faca doua schimbari dupa accidentarile lui Negru si Brandan, prima repriza a avut scenariul unei partide din diviziile inferioare, cu o echipa a Ceahlaului baricadata în aparare si cu gazdele neputincioase în faza ofensiva. Singura ocazie notabila vine din partea elevilor „Bursucului”, în minutul 23, când Bogdan Stancu reuseste sa scape de marcaj si ajunge fata în fata cu Multescu, dar îsi face mingea prea lung si portarul moldovenilor retine balonul. Se intra, asadar, la cabine cu scor „alb”.
A doua repriza începe vertiginos, cu formatia din Urziceni în ofensiva. Lovitura de cap din minutul 47 a lui Danalache, respinsa cu greu de goalkeper-ul nemtean, este primul semnal de alarma pentru echipa lui “Pinalti”. Unirea ataca în valuri, domina teritorial, dar nu reuseste sa aiba nicio ocazie cu adevarat periculoasa. Vine însa minutul 35 al reprizei secunde, minut care aduce deschiderea de scor pentru gazde, la numai un minut dupa ce nemtenii avusesera o tresarire de orgoliu: Bilasco primeste o centrare de pe flancul stâng si înscrie cu capul peste portarul Multescu. La numai cinci minute de la deschiderea scorului, Stancu majoreaza avantajul amfitrionilor cu o lovitura de cap demna de Premier League si, totodata, stabileste scorul final: 2-0. Au evoluat echipele:
Urziceni: Stelea, Gomez, Mehmedovic, Galamaz, Balint, Negru (Paduretu), Stancu, Brandan (Bordeanu), Apostol, Bilasco, Danalache (Mara).
Ceahlaul: Multescu, Vitelaru, Hamza, Nohai, Forminte, Schumacher, Vranjkovic, M. Oprea, Golban (Rusmir), Frunza (Doicaru).  

Dacia Mioveni – Poli Stiinta Timisoara 2 -2
Contestatarii lui Gica Hagi au mai nou un mare motiv de îndoiala. Tânarul jucator promovat de „Rege” în era Timisoara, Gabriel Torje, s-a dat de trei ori peste cap si s-a metamorfozat, sâmbata seara, dintr-un pustan de doar 17 ani în eroul si salvatorul echipei sale.
Disputa dintre Dacia Mioveni si Poli Stiinta Timisoara, partida din cadrul etapei a opta a Ligii I, a început cum nici nu se putea mai prost pentru banateni. Dupa 22 de minute de la fluierul de început, gazdele s-au vazut în avantaj pe tabela, prin sutul din sapte metri al lui Marius Olteanu. Dupa alte doua mari ocazii ale argesenilor, una ratata de Neagoe si alta aparata extraordinar de Marius Popa, minutul 44 a adus si prima faza mai importanta de atac a oaspetilor. Bucur a trimis însa foarte slab, din sapte metri, goalkeeper-ul Daciei neavând nicio problema în a retine.
Repriza a doua a oferit un adevarat spectacol numerosilor fani din Mioveni. La niciun sfert de ora de la reluare, Dan Balauru avea sa majoreze scorul la 2-0, printr-un sut demn de Liga Campionilor, de la 16 metri, fix în vinclul unui Popa complet neputincios. „2-0 este cel mai periculos scor”, spune o veche vorba din batrâni. Ei bine, jucatorii Daciei s-au convins de veridicitatea acestor cuvinte pe propria lor piele. Pe fondul unui joc la trecerea timpului, Poli Stiinta a punctat de doua ori într-un interval de nici 60 de secunde. Prima data a marcat Gigel Bucur, printr-un sut la coltul lung, dupa care a iesit la rampa Gabriel Torje. „Copilul minune” al fotbalului timisorean – poate, cândva, si al celui românesc – a reusit egalarea printr-un sut uimitor, de la mai bine de 25 de metri. Scor final 2-2 si Dacia scapa printre degete o victorie ce parea extrem de sigura…
Au evoluat urmatoarele garnituri:
Dacia Mioveni: Stanca – Dobre, Olteanu, V. Jula, Baicu – Murgan, R. Neagoe, A. Neagoe (Cl. Ionescu, 51), Balauru (Trofin, 85) – C. Bratu, Costescu (Vrajitoarea, 81)
Poli Stiinta Timisoara: Popa – Stancu, Cânu, Ratiu, Latovlevic (Mansour, 62) – Torje (Dancia, 90+1), Alexa, Vrsic (Aliuta, 68), Caramian – Bucur, Rusic.

Gloria Bistrita – Otelul Galati 2 – 1
Daca mai era oarecum nevoie de precizat, Ioan Ovidiu Sabau este un mare antenor. „Motul” face o treaba extraordinara la Bistrita, departe de scandalurile si de fotbalul asa-zis european practicat în Capitala.
Sâmbata dupa-amiaza, într-un meci contând pentru etapa a opta a Ligii I, Gloria a învins, poate mai clar decât o arata scorul, un Otelul Galati departe de forma aratata sezonul trecut. Balul a fost deschis de Coroioan pentru gazde, în minutul 20, printr-un sut cu latul din sase metri. Prompt, moldovenii au reusit egalarea dupa nici 120 de secunde, tocmai printr-un jucator crescut de gruparea bistriteana, Sergiu Costin.
Aflat la debutul sau în tricoul Gloriei, Ionut Pârvu a marcat golul victoriei ardelene în minutul 51, printr-un sut frumos din interiorul careului. Echipa lui Ioan Ovidiu Sabau urca astfel pe pozitia a patra, la egalitate de puncte cu ocupanta locului trei, Rapid, amenintând serios scaunul de lider al Ligii I, detinut momentan de Urziceniul unui alt super-antrenor al noii generatii, Dan Petrescu.
Acestea sunt formatiile care au evoluat la Bistrita:
Gloria: Tatarusanu – Dumitra, Matei, Abrudan, Sepsi – Turcu, Pârvu, Nalati (Hadzibulic, 89), Coroian – Tilinca (Ragipovic, 76), Câju (Bad, 46).
Otelul: Kouha – Sârghi, Jelev, Nogo (Brujan, 57), Semeghin (Elek, 81) – Gado (S. Ilie, 68), Paraschiv, Iorga, Costin – Jula, Stan.

 


Intră acum și în grupul de