Eroul sucevean din Irak va fi inmormantat in satul natal


Intră acum și în grupul de

Un sobor de preoti în frunte cu IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor a oficiat, luni dupa amiaza, pe Aeroportul „Stefan cel Mare” din Suceava o slujba de pomenire a sublocotenentului post mortem Ioan Grosaru, al carui corp a fost repatriat urmând sa fie înmormântat marti la prânz în satul Paiseni din comuna suceveana Cornu Luncii. Avionul care a adus corpul neînsufletit al militarului a fost întâmpinat de o garda de onoare, a Batalionului Mecanizat 15 din Iasi, asa-zisii „Lupii Negri” care au avut misiuni de lupta în Afganistan, tara unde a fost în misiune, în 2005 si Ioan Grosaru. La ceremonial au asistat mama si surorile lui Ioan Grosaru, ministrul Apararii, Theodor Melescanu, prefectul de Suceava, Orest Onofrei, presedintele CJ Suceava, Gavril Mîrza, primarul Sucevei, Ion Lungu.

Printre oficialitati au mai fost prezente subprefectul Alexandru Baisanu, vicepresedintele CJ, Eugen Uricec, candidatul PSD pentru PE, Catalin Nechifor si deputatul PLD, Romica Andreica care a si adus o coroana de flori portocalii din partea organizatiei de partid. Dupa oficierea slujbei religioase au fost citite ordinul ministrului Apararii de ridicare a caporalului Ioan Grosaru la gradul de sublocotenent si decretul de conferire a ordinului Steaua României în grad de cavaler pentru militari cu însemn de razboi.

Ulterior, prefectul de Suceava Orest Onofrei a citit mesajul primului ministru Calin Popescu Tariceanu, în care acesta a elogiat activitatea lui Grosaru, iar la rândul sau, ministrul Apararii a spus, în mesajul sau, ca ar fi preferat sa-i strânga mâna barbateste pentru misiunea îndeplinita impecabil si ca pierderea unui camarad este o pierdere grea pentru toti. Ioan Grosaru a murit vineri în urma exploziei munitiei de la bordul transportorului amfibiu blindat în care se afla în timpul unei misiuni în sudul Irakului.


Intră acum și în grupul de