Anul academic incepe la Universitatea Suceava „sub impulsul dezvoltarii” institutiei


Intră acum și în grupul de

Rectorul Universitatii “Stefan cel Mare” Suceava, prof.univ.dr. Adrian Graur a apreciat ca noul an academic începe “sub impulsul dezvoltarii” institutiei, volumul investitiilor prevazut pentru 2007-2008 fiind de 30 de milioane de lei. Graur a declarat într-o conferinta de presa ca la Universitatea “Stefan cel Mare” din Suceava noul an universitar începe sub “sub impulsul dezvoltarii” mai ales ca s-a realizat transferul unei suprafete de 30 de hectare de teren aflat în administrarea Academiei Agricole în cea a institutiei academice sucevene pentru realizarea celui de al doilea campus universitar.

Graur a spus ca urmeaza sa se realizeze Planul urbanistic zonal si rezolvarea utilitatilor pentru noul campus universitar, apoi realizarea unui proiect pentru un camin studentesc, a unei sali polivalente si a unei case a studentilor, iar în urmatorii ani, în acelasi campus sunt preconizate investitii importante, respectiv construirea unui parc dendrologic, a unor sere si a unei gradini botanice, a unui bazin olimpic de înot, a altor trei camine studentesti, a unui restaurant si a unui Centru de biotehnologie. Referindu-se la noul an universitar, rectorul sucevean a apreciat ca volumul investitiilor prevazute pentru acest nou an universitar, de 30 de milioane de lei, este mai mare decât în anul trecut, fondurile pentru realizarea acestora fiind alocate de Ministerul Educatiei si Cercetarii sau din veniturile proprii ale institutiei.

El a spus ca o parte din obiectivele importante ale institutiei urmeaza sa fie finalizate în urmatoarea perioada exemplificând cu investitia realizata pentru amenajarea si dotarea Laboratorului de încercare pentru compatibilitate electromagnetica si identificarea radiofrecventei care va fi cel mai bine dotat din punct de vedere al tehnologiei din România. Totodata, spatii pentru desfasurarea procesului instructiv educativ pentru studentii Facultatilor de Silvicultura, Inginerie Alimentara, Administratie Publica si Istorie-geografie din Corpul E al Universitatii sucevene vor fi date în folosinta în lunile octombrie si noiembrie. Rectorul sucevean a mai spus ca un alt corp de cladire ce va gazdui departamentul administrativ al Universitatii si o sala de conferinte si spectacole “Auditorium Joseph Schmidt” cu 240 de locuri va fi inaugurat în luna octombrie când va fi prezentat un concert inaugural sustinut de Filarmonica de Stat din Botosani, Corala “Cantores Amicitiae” a Conservatorului de Muzica “George Enescu” din Iasi, soprana Cristina Ioana Radu- solista a Operei din Brasov, baritonul sucevean Andras Chiriliuc, pianistul Mihnea Dragoi si chitaristul Marius Aluncaritei.


Intră acum și în grupul de