FOTO Pasarela de la Ițcani a fost redeschisă traficului rutier


Intră acum și în grupul de

Circulația rutieră a fost reluată pe pasarela de la Ițcani, închisă timp de trei luni pentru lucrări de reabilitare.

Vineri dimineață, la ora 10.00, primarul Sucevei, Ion Lungu, împreună cu reprezentantul firmei de construcții, au înlăturat indicatoarele temporare de dirijare a traficului.

indicatoare ocolire

Deși în ședința de Consiliu Local de joi consilierul Neculai Barbă i-a oferit primarului Ion Lungu o panglică roșie și o foarfecă pentru a inaugura pasarela modernizată, edilul orașului s-a ferit să răspundă provocării explicând că nu este cazul, redeschiderea circulației fiind una simbolică.

Lungu - Barba

Însă, pentru că lucrările de reabilitare a pasarelei au fost finalizate cu o săptămână mai repede, iar primarul a pierdut două pariuri cu reprezentanții firmei Victor Construct, Lungu s-a ținut de cuvânt și a oferit o sticlă de șampanie constructorului.

Ion Lungu sampanie

„Am pierdut două pariuri: că nu termină rosturile de dilataţie până la 15 noiembrie și că nu termină până la 1 decembrie lucrarea. Au terminat cu o săptămână mai devreme”, a spus Lungu.

El s-a arătat mulțumit de modul în care constructorii au lucrat, sperând ca pasarela să reziste încă 40 de ani.

„Este un moment important pentru orașul nostru. S-a reabilitat acest pasaj peste calea ferată de la Ițcani, lucru care nu s-a mai întâmplat de peste 40 de ani. Eu zic că s-a făcut o lucrare bună, s-a lucrat profesionist, atât la calea de rulare, dar mai ales dedesubt, unde s-au făcut ridicări cu piese hidraulice. Vreau să cred că acest pasaj va rezista încă 40 de ani”, a mai declarat primarul Ion Lungu.

La rândul său, Victor Mihalachi, patronul firmei Victor Construct din Botoşani, a explicat că firma pe care o conduce a realizat o lucrare de calitate și speră să colaboreze în continuare cu municipalitatea suceveană.

Victor Mihalachi

„A fost o lucrare complexă, cam cea mai complexă după ’89. A fost un pasaj de aproape 700 de metri. Noi am mobilizat oameni, avem oameni capabili să facem lucrări complexe. Colaborarea a fost foarte bună. Așteptăm următoarea licitație, să participăm, să câștigăm și să facem lucrări bune în Suceava. Vă doresc succes, în viitorul mandat sau în câte candidați dumneavoastră”, i-a urat Victor Mihalachi primarului Ion Lungu.

Redeschiderea traficului rutier a fost așteptată de zeci de șoferi, ei formând coadă pe podul peste apa Sucevei, reabilitat prin fonduri europene tot în acest an.

trafic - masini - iarna - pod itcani

Prin reluarea circulației pe pasajul peste calea ferată de la Ițcani municipalitatea speră ca traficul pe Calea Unirii să fie decongestionat, iar șoferii să nu mai piardă timp stând la cozi kilometrice.(Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de