CJ Suceava alocă 350.000 de lei Primăriei Vicovu de Sus, care are de achitat corecţii de 9,7 milioane de lei la un proiect european


Intră acum și în grupul de

Primăria orașului Vicovu de Sus de confruntă cu o situaţie deosebită pentru că are de achitat corecţii de 9,7 milioane de lei la un proiect european, a declarat, șeful administrației județene sucevene, Cătălin Nechifor, în cadrul şedinţei CJ de vineri.

Potrivit președintelui CJ Suceava, este vorba despre proiectul de modernizare a campusului şcolar al Liceului „Ion Nistor” din Vicovu de Sus, care a început în anul 2007 prin Ministerul Educaţiei şi era implementat de Inspectoratul Şcolar Judeţean, iar în 2014 această investiţie a fost transferată pentru a fi finanţată prin POR, iar după transfer s-au calculat cheltuieli neeligibile de 9,7 milioane de lei.

Kaspruk nechifor cernauti mariuta (3)

Nechifor a explicat că Primăria Vicovu de Sus urmează să achite rapid 2,7 milioane de lei şi că are nevoie de 350.000 de lei pentru completarea sumei pe care o are la buget, avertizând că, în caz contrar riscă, în loc de corecţie de 25 la sută să fie nevoită să achite întreaga finanţare.

„Dacă din corecţie de 25 la sută se va ajunge la corecţie de 100 la sută s-ar falimenta localitatea pentru că nu are de unde plăti 10 milioane de euro”, a explicat Nechifor.

El a spus că CJ Suceava poate acorda finanţare localităţilor aflate în dificultate majoră, iar în acest caz se poate vorbi de o situaţie de dificultate majoră.

CJ Suceava a aprobat alocarea sumei de 350.000 de lei Primăriei Vicovu de Sus. (N.B.)


Intră acum și în grupul de