Simpozionul International “Neo-Umanismul si Dialogul Intercultural” aflat la a treia editie la Suceava


Intră acum și în grupul de

Cea de a treia editie a Simpozionului International “Neo-Umanismul si Dialogul Intercultural” organizat de Asociatia Italienilor din Romania – RO.AS.IT. cu sprijinul Departamentului pentru Relatii Interetnice din cadrul Guvernului României, se desfasoara la Suceava, în perioada 28 septembrie – 1 octombrie 2007. Potrivit organizatorilor, evenimentul din acest an se doreste a fi promotorul unor actiuni propuse de Asociatia Italienilor din Romania -RO.AS.IT ce ar urma sa se desfasoare în 2008 – an declarat al dialogului între civilizatii.

Printre partenerii si sustinatorii acestui proiect se numara Asociatia Liga Albanezilor din România, Uniunea Macedonenilor din România si Uniunea Ucrainenilor din România, precum si institutii de învatamânt si cultura din judetul Suceava, Universitatea “Stefan cel Mare” Suceava, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Suceava si, din acest an, Casa Corpului Didactic “George Tofan” Suceava. La acest eveniment vor participa scriitori si poeti, membri ai Asociatiei “Poesia Attiva” din Torino- Italia, în calitate de parteneri consacrati ai RO.AS.IT, printre acestia numarându-se si presedintele asociatiei, Bruno Labate.

La editia din acest an a Simpozionului “Neo-Umanismul si Dialogul Intercultural” este invitat sa participe si regizorul francez Christiane Rorato care propune un interesant film documentar despre traditiile si obiceiurile din nordul Italiei, intitulat “Magii noptii”. Deschiderea lucrarilor simpozionului international va avea loc, sâmbata, la ora 9,00, în Amfiteatrul F.I.M al Universitatii sucevene


Intră acum și în grupul de